ep archivo   el ceo de siemens gamesa jochen eickholt en la inauguracion del windeurope annual event
H.BILBAO (EUROPA PRESS) - Archivo

Siemens Gamesa ha tancat el primer trimestre del seu exercici fiscal (d'octubre a desembre del 2022) amb unes pèrdues netes de 884 milions d'euros (enfront dels -403 milions del mateix període de l'any anterior). La mateixa companyia ha qualificat el trimestre de "complicat" i ha explicat que l'exercici financer es va veure afectat pel resultat de l'avaluació de la flota instal·lada, que va tenir impacte principalment a la divisió de serveis.

"Tal com es va comunicar recentment a l'avenç de resultats preliminars, durant la revisió de la flota instal·lada es va detectar una tendència a l'alça de la taxa de fallades en determinats components, cosa que va resultar en despeses de manteniment de servei i garantia esperades més altes d'allò estimat prèviament. La companyia ja està implementant mesures de mitigació per reduir al màxim futurs impactes", ha detallat en un comunicat.

Per part seva, el CEO de Siemens Gamesa, Jochen Eickholt, ha afegit que l'avaluació negativa que afecta la divisió de serveis reflecteix que els queda molta feina per davant per estabilitzar el negoci i tornar a la rendibilitat. "No obstant, gràcies al nostre programa Mistral, i malgrat el context macroeconòmic i geopolític extremadament complicat en què ens trobem, hem aconseguit progressos en altres àrees, com amb la nostra plataforma Siemens Gamesa 5.X", ha afegit.

Les vendes de Siemens Gamesa durant el període van pujar fins als 2.008 milions d'euros (+9,8% interanual) mentre que l'EBIT prePPA i abans de costos d'integració i reestructuració es van situar en -760 milions d'euros, amb un marge EBIT del -37,8%.

El 31 de desembre de 2022, el deute financer net de Siemens Gamesa es va situar en 1.925 milions.

Durant el primer trimestre de l'exercici, Siemens Gamesa va signar noves comandes per valor de 1.609 milions (-35% interanual), mentre que la cartera de comandes es va situar en 33.698 milions al tancament del desembre del 2022.

Noticias relacionadas

contador