ep instalaciones de siemens energy
Siemens Energy

Siemens Energy ha reportat una pèrdua neta de 240 milions d'euros al primer trimestre fiscal del 2022, xifra que suposa una àmplia diferència respecte als 99 milions d'euros de guanys del mateix període però de l'exercici anterior. Des de la direcció apunten a les restriccions contínues de les cadenes de subministrament globals, que provoquen desafiaments al negoci. Tot i això, els seus títols s'impulsen un 2% al DAX 40, mentre que els de la seva filial espanyola, Siemens Gamesa, lideren el selectiu amb alces superiors al 4%.

  • 18,05€
  • 0,00%
  • 177,62€
  • 2,26%

Els ingressos de Siemens Energy van retrocedir un 11,4% fins als 6.000 milions d'euros, en línia amb les expectatives marcades des de la direcció, a causa dels efectes temporals associats a l'execució de grans projectes als segments de Gas and Power i Siemens Gamesa.

Tot i això, destaquen que els dos segments van contribuir a un altre trimestre sòlid per a l'entrada de comandes de 8.300 milions d'euros, un 10,1% que l'any anterior. Destaquen que la relació sòlida entre comandes i ingressos, d'1,40, ha donat com a resultat una cartera de comandes rècord de 87.100 milions d'euros.

L'EBITA de Siemens Energy ha estat de -57 milions d'euros, enfront dels 243 milions d'euros de l'any anterior, a causa del resultat negatiu de Siemens Gamesa. L'últim trimestre va veure impactes menors d'articles especials de 6 milions d'euros positius.

De fet, la filial espanyola va presentar els seus comptes fa una setmana, en què va reportar unes pèrdues de 403 milions d'euros. Les vendes del primer trimestre del grup van baixar un 20%, fins als 1.829 milions, i el marge EBIT prePPA i abans de costos d'integració i reestructuració es va situar en un -16,9%.

"Les nostres mesures han començat a tenir un impacte i els resultats van en la direcció correcta. No obstant, l'últim avís de revisió de resultats de Siemens Gamesa és un revés i una decepció per a tots els accionistes. Com a accionista majoritari, el seguirem recolzant per aconseguir el canvi de rumb al negoci de terra ferma fins i tot en un entorn de mercat difícil", ha comentat Christian Bruch, president i director executiu de Siemens Energy.

Noticias relacionadas

contador