ep archivo - aerogenerador de siemens gamesa
SIEMENS GAMESA - Archivo

Siemens Gamesa va registrar unes pèrdues netes de 368 milions d'euros durant els nou primers mesos del seu exercici fiscal com a conseqüència dels impactes per l'augment dels preus de les matèries primeres i els majors costos de llançament de la seva plataforma 5.X, segons ha informat aquest divendres a la Comissió Nacional del Mercat de Valors (CNMV).

  • 18,05€
  • 0,00%

A mitjans d'aquest mes, el fabricant d'aerogeneradors, que al primer semestre ja havia tingut uns números vermells de 54 milions d'euros, va anunciar que revisava les seves guies per a l'exercici per aquests impactes, incrementats per la pandèmia, especialment al Brasil, que van resultar en una provisió per contractes onerosos relacionats amb comandes amb lliurament el 2022 i 2023.

Així, el grup controlat per la multinacional Siemens va ajustar les seves guies per a l'exercici 2021, amb un marge EBIT pre PPA i abans de costos d'integració i reestructuració (I&R) en un rang de -1% a 0%, mentre que situava les vendes a la part inferior de la franja previst, amb entre 10.200 i 10.500 milions d'euros.

Pel que fa a les vendes durant els nou primers mesos de l'exercici de Siemens Gamesa, aquestes van créixer un 11%, fins als 7.335 milions d'euros. Per la seva banda, l'EBIT pre PPA i abans de costos de R&R va aconseguir 81 milions, amb un marge EBIT de l'1,1%. La companyia tanca juny amb una posició de deute financer net de -838.000.000 d'euros.

A més, el 30 de juny, Siemens Gamesa compta amb 4.450 milions en línies de finançament, de les quals s'han disposat uns 1.400 milions, i amb una liquiditat total disponible d'uns 4.450 milions -incloent-hi 1.400 milions de posició de caixa en balanç a aquesta data-.

El conseller delegat del grup, Andreas Nauen, ha assenyalat que la companyia opera en "un entorn complex" i ha pres "mesures addicionals per equilibrar el seu perfil de risc, mentre ens centrem en oferir una rendibilitat sostenible a llarg termini".

CARTERA DE COMANDES PER 32.561 MILIONS

Siemens Gamesa va tancar comandes per valor de 11.864 milions d'euros durant els dotze últims mesos, i va acabar el tercer trimestre del l'exercici amb una cartera de comandes de 32.561 milions d'euros, amb un increment del 3% interanual. Els contractes en cartera el 30 de juny permeten cobrir el 100% de la guia de vendes comunicada per a l'exercici de 10.200 milions.

El volum de comandes durant el tercer trimestre va ascendir fins als 1.520 milions d'euros, xifra que reflecteix la volatilitat al mercat offshore (eòlica marina), amb una forta concentració de comandes tant d'aerogeneradors com de serveis durant el segon trimestre de l'exercici en curs. Mentrestant, l'activitat comercial onshore (eòlica terrestre) va tancar el trimestre amb un volum de contractació de 1.352 megawatts (MW), un 13% més, per valor de 840 milions, xifra que reflecteix l'impacte negatiu que va tenir la pandèmia l'any anterior.

El volum de contractació onshore dels últims dotze mesos arriba als 8.538 MW i un import de 5.538 milions. Encara que l'activitat comercial de la plataforma Siemens Gamesa 5.X s'ha reduït durant el trimestre, les comandes de les plataformes amb potència de 4 MW o superior van representar el 67% del total, acumulant 2,7 gigawatts (GW) de comandes en ferm des del seu llançament.

Al mercat offshore, el fabricant d'aerogeneradors posseeix una cartera de comandes en ferm de 7,3 GW i una cartera de comandes condicional de 7,8 GW. La volatilitat de mercat offshore també va afectar l'activitat comercial de Serveis, que va registrar comandes per valor de 534 milions durant el trimestre. El volum de contractació durant els últims dotze mesos va ser de 3.068 milions.

Noticias relacionadas

contador