ep archivo   centro de datos de sap en walldorf alemania
SAP - Archivo

SAP puja amb força a borsa aquest dijous, registrant guanys de més del 5%, després d'haver presentat els seus resultats corresponents al tercer trimestre. En concret, el fabricant de programari empresarial ha reportat un augment dels ingressos al núvol del 16%, fins als 3.472 milions d'euros, fet que ha propiciat el seu avanç a la borsa.

SAP

  • 176,06€
  • -0,97%

I és que l'acceleració del seu negoci de Cloud, tot i ser una mica menor del que esperava el consens (es preveia un augment dels ingressos del 18% fins als 3.525 milions d'euros), és una bona notícia que els inversors han rebut de bon grau.

Com també han fet amb la notícia que SAP ha reafirmat les seves perspectives per a aquest any. En concret, per al 2023 la companyia continua esperant collir entre 14.000 i 14.200 milions d'euros en concepte d'ingressos al núvol en moneda constant, xifra que suposaria un augment d'entre el 23% i el 24% respecte a l'any anterior (11.430 milions).

Així mateix, creu que si se sumen els ingressos al núvol i els de programari, aconseguirà entre 27.000 i 27.400 milions d'euros en moneda constant, un augment d'entre el 6% i el 8% respecte al 2022 (25.390 milions). I pel que fa al benefici operatiu no IFRS en moneda constant, creu que se situarà entre 8.650 i 8.950 milions d'euros enfront dels 7.990 milions del 2022 (augment del 8%-12%).

I, finalment, estima que el flux de caixa lliure serà d'aproximadament 4.900 milions d'euros (2022: 4.400 milions d'euros). Tot i que avisa: "Si bé la perspectiva financera de SAP per al 2023 és en monedes constants, s'espera que les xifres reportades en moneda real es vegin afectades per les fluctuacions del tipus de canvi a mesura que la companyia avança a l'exercici".

Pel que fa als resultats del trimestre, cal destacar que SAP ha aconseguit uns ingressos una mica més baixos del que s'esperava, ja que es va quedar en 7.744 milions d'euros, enfront dels 7.779 milions previstos pel consens. Tot i això, tant a Ebit com en benefici net s'ha situat per sobre de les previsions (2.278 milions d'euros, enfront dels 2.200 milions esperats a Ebit, i 1.272 milions d'euros enfront dels 1.124 milions esperats de benefici net).

"Els nostres resultats del tercer trimestre són una altra prova més que hem entrat a la següent fase de la nostra transformació. Accelerem el creixement del núvol a tota la nostra cartera i ampliem significativament els nostres marges bruts del núvol. El nostre fort enfocament en la innovació, incloent-hi les nostres darreres capacitats de SAP Business AI, garanteixen la resiliència contínua de SAP davant de condicions macroeconòmiques difícils i tensions geopolítiques creixents”, ha destacat Christian Klein, CEO de la companyia.

Segons els experts de Sabadell, a més de l'"acceleració de Cloud", també cal destacar la bona evolució de la cartera de comandes de SAP, que "no mostra signes de desacceleració". "Amb aquestes dades s'eliminen els dubtes sobre el creixement d'aquests dos elements (principal focus d'atenció)", comenten els estrategs del banc, que continuen aconsellant comprar el valor. I és que, com diuen, “amb aquests resultats, veiem la seva orientació pel 2023 fàcilment assolible”.

Per part seva, des de Bankinter destaquen que les xifres de resultats del tercer trimestre són "millors del que s'esperava i confirma les guies per al 2023". "Les xifres trimestrals sòlides i el manteniment de les guies per al 2023 suposen un missatge positiu que hauria de ser ben acollit pel mercat", destaquen aquests analistes, que han aprofitat per reiterar la seva "visió positiva" sobre el valor, que recomanen comprar.

Noticias relacionadas

contador