ep archivo   centro de datos de sap en walldorf alemania
SAP - Archivo

La multinacional alemanya SAP ha anunciat una sèrie d'inversions a tres empreses líders en intel·ligència artificial (IA) generativa: Aleph Alpha, Anthropic i Cohere.

SAP

  • 176,68€
  • 0,35%

Les inversions realitzades, expliquen, "reforcen l'enfocament d'ecosistema obert de SAP cap a la IA, que aprofita la millor tecnologia d'intel·ligència artificial per integrar-la a tota la seva cartera de solucions".

"Se sustenten en una sèrie d'aliances d'IA i casos d'ús empresarial presentats el maig i formen part del compromís adquirit per Sapphire Ventures LLC (companyia global de capital risc de programari) d'invertir més de 1.000 milions de dòlars en empreses emergents de tecnologia corporativa impulsada per la intel·ligència artificial anunciat la setmana passada", afegeixen des de la companyia alemanya.

Sebastian Steinhaeuser, director d'estratègia de SAP, ha assenyalat que "ens trobem en un moment decisiu, en què la IA generativa està a punt de canviar radicalment la manera com funcionen les empreses".

"SAP s'ha compromès a crear un ecosistema d'IA empresarial per al futur, que complementi el nostre conjunt d'aplicacions empresarials de primer nivell i ajudi els nostres clients a alliberar-ne tot el potencial", ha afegit.

L'estratègia de la companyia en aquest àmbit inclou inversions directes, un increment significatiu en recerca i desenvolupament per a nous casos d'ús i aliances amb tercers, com ara les anunciades al maig amb Microsoft, Google Cloud i IBM.

Amb les inversions anunciades, SAP "aprofundeix en el seu compromís amb la IA generativa, construïda de manera responsable i dissenyada per ajudar les empreses a funcionar millor". La companyia també accelera la innovació en aquesta àrea en integrar empreses emergents al seu ecosistema de 'partners' a través del programa SAP.iO Foundries, la seva acceleradora interna.

Aleph Alpha, Anthropic i Cohere són líders del mercat d'IA generativa i presenten, segons SAP, “un potencial únic per transformar sectors sencers”.

Aleph Alpha és una empresa amb seu a Alemanya que ha creat una solució d'IA generativa autònoma i completa, centrada en casos d'ús empresarial complexos i crítics. Ha estat la primera empresa a oferir grans models lingüístics multimodals de nova generació i a aconseguir resultats capdavanters, amb un model entrenat per igual en diverses llengües europees. L'empresa se centra en la interoperabilitat, la privadesa de les dades i la seguretat, i ofereix eines en diferents modalitats: com a servei, multi-cloud o on-premise. SAP ja havia anunciat que Aleph Alpha era un partner que participava al programa SAP PartnerEdge a la categoria "Build".

Anthropic PBC és una empresa de recerca i seguretat d'IA amb seu a San Francisco, que desenvolupa sistemes que es caracteritzen per “la seva utilitat, la seva honestedat i per ser inofensius”. L'assistent d'IA d'Anthropic, anomenat Claude, utilitza un enfocament "constitucional": interactua amb els usuaris basant-se en un conjunt de principis dissenyats per Anthropic i centrats en la fiabilitat i la seguretat. Claude ajuda els usuaris amb una sèrie de tasques, com ara generar respostes, codificar, automatitzar fluxos de treball i processar text -des d'editar i reescriure fins a resumir, classificar i més- en el context de converses naturals. L'objectiu d'Anthropic és que tecnologies com Claude beneficiïn la societat.

Cohere és una empresa líder en IA empresarial amb seu a San Francisco i Toronto, i un centre de recerca clau a Londres. La seva tecnologia de primer nivell s'adapta a les necessitats de les empreses, centrant-se en la facilitat d'ús, accessibilitat, seguretat i privadesa de les dades. La tecnologia proporciona una manera més intuïtiva de generar, buscar i resumir informació. La plataforma de Cohere és agnòstica respecte al núvol per donar a les empreses la possibilitat d'escollir proveïdors cloud, és accessible a través d'API com a servei gestionat i es pot desplegar en núvols privats virtuals o in situ per respondre a les necessitats de les empreses allà on resideixin les seves dades.

contador