ep archivo   la presidenta de banco santander ana botin durante la junta general de accionistas de
BANCO SANTANDER - Archivo

Banc Santander cau a la borsa després dels seus resultats, malgrat que les seves xifres del tercer trimestre han superat les previsions del consens. Aquestes són les primeres valoracions dels analistes, que interpreten les caigudes de l'acció com una recollida de beneficis.

  • 4,86€
  • 2,27%

"Els resultats s'han situat per sobre de les nostres estimacions i les de consens al llarg de tot el compte de resultats", explica Nuria Álvarez, analista de Renta 4. "Per àrees geogràfiques, sorprèn positivament el benefici net pràcticament a totes les àrees geogràfiques excepte al Brasil, que ha estat en línia", afegeix aquesta experta.

També destaca que el creixement dels ingressos recurrents està recolzat per l'avenç dels volums, del crèdit i dels dipòsits. A més, les comissions netes recuperen nivells prepandèmia i les despeses d'explotació mantenen la via a la baixa a Europa, recolzades pels plans d'eficiència davant el creixement a la resta d'àrees geogràfiques.

D'altra banda, remarca la nova reducció del cost de risc i que la ràtio de capital CET 1 "fully loaded" se situa a l'11,85%, després de comptabilitzar pràcticament la totalitat dels impactes reguladors pendents.

En conclusió, aquesta experta, que aconsella mantenir el valor en cartera, amb una valoració de 3,19 euros, comenta que "es torna a confirmar la bona evolució operativa, amb creixements de volums a Llatinoamèrica que compensen l'estabilitat a Europa, la recuperació de les comissions netes i el suport dels plans d‟eficiència i la reducció del cost de risc recolza el benefici net”.

Per part seva, Rafael Alonso, analista de Bankinter, que aconsella comprar el valor, amb un preu objectiu de 3,85 euros, destaca que els resultats "sorprenen positivament, perquè la línia d'ingressos guanya tracció (tipus d'interès i volums ) i l'estratègia d'eficiència en costos a Europa funciona. La morositat està controlada i la rendibilitat/ROTE ordinari és elevada”.

Aquest expert assenyala que els ingressos recurrents (Marge d'Interessos & Comissions) guanyen tracció, gràcies al dinamisme comercial i un entorn de tipus més benigne (Brasil, Mèxic, els EUA i el Regne Unit).

A més, la rendibilitat/RoTE Ordinari segueix a nivells pre-Covid i els índexs de qualitat creditícia evolucionen satisfactòriament. "La morositat baixa fins al 3,18%, amb una cobertura del 74% i per això el cost del risc/CoR està a nivells històricament baixos", destaca Alonso.

Finalment, destaca que "la ràtio de capital CET1 FL, clau per mantenir una política de retribució als accionistes atractiva, es manté en un nivell confortable (11,85% vs 11,70% el 2T 2021) – en el rang alt de l'objectiu del banc (~11,0/12,0%)".

Noticias relacionadas

contador