j sainsbury sainsburys supermarket superstore sign shop shopping groceries retail
Sharecast photo / Josh White

Sainsbury's ha elevat el pronòstic de guanys per a tot l'any al voltant d'un 9%, fins a almenys 720 milions de lliures en comparació amb la perspectiva anterior de 660 milions de lliures. Això malgrat que les vendes d'aliments durant el Nadal no van assolir les xifres de l'exercici anterior.

  • 2,64£
  • 0,38%

El grup britànic de supermercats diu que les vendes comparables del grup, sense incloure el combustible, van caure un 4,5% interanual al tercer trimestre fins al 8 de gener, després d'haver caigut un 1,4% al segon trimestre. En concret, les vendes de comestibles van caure un 1,1% al tercer trimestre, però van augmentar un 6,6% enfront del mateix període del 2019-2020, abans que la pandèmia afectés el comerç.

Sainsbury's explica que la millora dels seus guanys reflecteix la inversió i una inflació més gran en els costos operatius que es compensen amb estalvis en costos i volums de comestibles més forts del que s'esperava, impulsats en part per un major consum a la llar.

"Estic realment complagut amb la manera com vam complir amb els clients aquest Nadal. Més persones van menjar a casa i la nostra important inversió en valor, innovació i servei va conduir al creixement de la participació de mercat", va dir el director executiu, Simon Roberts.

"Sainsbury's ha estat fent alguns progressos prometedors. El seu enfocament en el preu i el servei va resultar en un guany de participació de mercat durant el període, fet que implica certa defensa contra les botigues de descompte que possiblement representen la major amenaça", assenyala Richard Hunter, cap de mercats d'Interactive Investor. "Queda per veure si la millora de les perspectives és suficient per millorar el consens del mercat de les accions, que actualment està estancat", afegeix.

Noticias relacionadas

contador