Sainsburys store, retail, supermarkets, Sainsbury's

La cadena de supermercats britànica Sainsbury's ha anunciat un pla per tancar més de 100 botigues. Alhora, ha avançat que obrirà més establiments a mesura que vagi avançant en el seu pla de revisió i creixement.

La companyia ha explicat que esperar tancar fins a 15 supermercats principals, 40 botigues de conveniència (establiments de menys de 500 metres quadrats) Sainsbury's Locals i 70 de les seves sucursals Argos.

Per contrarestar aquests tancaments, Sainbury's obrirà 10 nous supermercats, 110 botigues de conveniència i substituirà 80 Argos en locals de Sainsbury's.

"Esperem que els tancaments proporcionin un benefici operatiu net continuat de 20 milions de lliures a l'any", va dir Sainsbury's en una nota als seus accionistes.

"El fracàs de la fusió amb Asda ha portat Sainsbury's a haver de drenar el seu propi negoci i anunciar aquesta ambiciosa revisió estratègica. La companyia s'ha embarcat en un pla a cinc anys per reduir els costos en 500 milions de lliures, millorar la seva ràtio de costos/ingressos, dur a terme una evolució completa del seu patrimoni de botigues i retirar-se de la venda d'hipoteques", explica Richard Hunter, director de mercats d'Interactive Investor. "Aquest examen estratègic requerirà una gestió acurada. És un sector notòriament competitiu en què els rivals es mouen ràpidament, cosa que pot deixar una empresa enmig d'una transformació", afegeix aquest expert.

Noticias relacionadas

contador