sacyr, 1200
Sacyr.

El benefici després d'impostos de Sacyr va assolir els 31 milions d'euros al primer trimestre de l'any, el 51% més. La xifra de negocis va tancar el març en 1.293 milions d'euros, amb un augment del 8%.

  • 3,40€
  • 2,66%

L'EBITDA de la companyia va assolir els 320 milions d'euros, xifra que representa un increment del 32% respecte al mateix període del 2022. Les tres divisions de Sacyr, Concessions, Enginyeria i Infraestructures i Serveis, contribueixen al creixement de l'EBITDA, que es veu impulsat per l'entrada en operació de diversos trams d'autopistes i la bona marxa operativa dels actius, ha subratllat la constructora en un comunicat.

El 85% de l'EBITDA l'aporten els actius concessionals, xifra que es tradueix en un model de negoci "predictible i estable", ha subratllat Sacyr. La cartera d‟ingressos internacional suposa el 85% del total.

La rendibilitat (marge d'EBITDA) de l'empresa es va situar al 24,8%, 4,5 punts percentuals més que al primer trimestre del 2022.

REDUCCIÓ DEL DEUTE

El deute net amb recurs de Sacyr va arribar al tancament del primer trimestre als 644 milions d'euros.

La companyia ha llançat un pla de desinversió per avançar el compliment del seu objectiu de reduir aquest deute de "forma dràstica" ja el 2023. Aquests processos inclouen la desinversió de fins al 100% de Sacyr Facilities i almenys el 49% de Valoriza Medioambiente, tot i que Sacyr es reserva la possibilitat d'analitzar propostes per un percentatge superior, així com la continuació de la rotació d'actius no estratègics de concessions.

Respecte als processos de Sacyr Facilities i Valoriza Medioambiente, al mes de març es van rebre les ofertes no vinculants, d'entre les quals s'han triat les finalistes. En aquests moments, les dues operacions es troben en fase de due diligence confirmatòria i s'esperen rebre ofertes vinculants a finals de maig.

CARTERA D'INGRESSOS

Sacyr va tancar el primer trimestre del 2023 amb una cartera de 58.863 milions d'euros, el 8% més que el desembre del 2022. El 81% de la cartera correspon a la divisió de Concessions; el 12%, a Enginyeria i Infraestructures; i el 7% restant, a Serveis.

Entre els contractes destacats del trimestre, hi ha la regeneració dels ecosistemes degradats del Dique (Colòmbia) per 560 milions d'euros, o la gestió de diversos restaurants de l'Aeroport de Madrid, de 111 milions d'euros, segons ha remarcat la companyia.

RETRIBUCIÓ A L'ACCIONISTA

El mes de gener passat, Sacyr va entregar un 'scrip dividend' amb opció de rebre una acció nova per cada 45 o 0,058 euros en efectiu; el 91% dels accionistes van optar per rebre accions.

El Consell d'Administració portarà a la propera Junta General d'Accionistes, l'aprovació de dos nous scrip dividend.

contador