dl richemont cartier
Thorn Yang via Pixabay

Patacada de Richemont a la borsa. El gegant suís del luxe s'enfonsa per sobre del 8% al mercat després d'incomplir les previsions del consens per al primer trimestre fiscal i decebre amb les vendes als Estats Units. Aquestes xifres estan arrossegant tot el sector del luxe del Vell Continent: LVMH i Hermès perden més d'un 3%, igual que Christian Dior, mentre que Burberry es deixa un 1,3%, entre d'altres.

Això és perquè les vendes de la companyia amb seu a Ginebra han decebut els analistes. Entre l'abril i el juny, Richemont va aconseguir uns ingressos de 5.322 milions d'euros, un 19% més que els 4.654 milions d'euros aconseguits durant el mateix període de l'any anterior, però aquesta xifra es va situar sensiblement per sota dels 5.430 milions que pronosticava el mercat.

De la mateixa manera, sembla que al mercat no li ha agradat la frenada del negoci de Richemont als Estats Units. La divisió nord-americana de la companyia va vendre un 2% menys durant els últims tres mesos, uns 1.096 milions d'euros, i es va erigir com a única regió que va registrar un creixement negatiu dels ingressos. A Europa, per exemple, les vendes van augmentar un 11% fins als 1.131 milions d'euros, mentre que a l'Orient Mitjà i l'Àfrica van repuntar un 15% fins als 432 milions d'euros.

Com és habitual, l'obertura de la Xina després de la pandèmia de la Covid-19 sembla haver estat clau en els resultats al mercat asiàtic. Segons indica Richemont, les vendes de la divisió d'Àsia-Pacífic van augmentar un 40% fins als 2.239 milions d'euros des dels 1.695 milions registrats durant el mateix trimestre del 2022. Finalment, els ingressos procedents del Japó van augmentar un 14% fins als 424 milions d'euros.

Per àrees de negoci, el negoci de joieria, que inclou marques com Cartier o Van Cleef, va ser el principal impulsor del negoci de Richemont, ja que va augmentar les vendes un 24% fins als 3.599 milions d'euros. De la mateixa manera, la venda de rellotges de luxe va augmentar un 10% fins als 1.061 milions d'euros, mentre que els ingressos procedents d'altres negocis van repuntar un 6% fins als 662 milions d'euros.

Victoria Scholar, directora d'inversions d'Interactive Investor, destaca que, malgrat la caiguda a la borsa del sector del luxe en conjunt, aquests valors "han obtingut millors resultats aquest any" com demostren les xifres de Richemont.

"Aquest segment del mercat minorista ha resistit força bé els vents en contra macroeconòmics, ja que els clients de gamma alta s'han vist menys afectats per la crisi del cost de la vida i les marques de luxe poden pujar els preus sense que se'n ressenti significativament la demanda. De fet, alguns articles de luxe es demanen més a mesura que pugen els preus", apunta aquesta experta.

Scholar també destaca que les accions de Richemont "han gaudit d'un sòlid 2023" fins ara, ja que han pujat més del 20% fins al tancament de divendres, cosa que reflecteix "la forta demanda de la regió d'Àsia-Pacífic de les seves marques com Cartier i Van Cleef & Arpels".

Tot i això, la debilitat del negoci als Estats Units pot acabar pesant sobre els títols de la companyia helvètica, ja que els inversors comencen a mostrar el seu "nerviosisme per un possible alentiment més ampli de la demanda d'articles de luxe a mesura que (el consumidor) es colla el cinturó".

Noticias relacionadas

contador