ep complejo eolico de edp renewables en brasil
EDPR

Repsol ha aconseguit un acord amb el promotor i desenvolupador ABO Wind per incorporar 250 MW nous a la cartera d'actius renovables a Espanya a través de la compra de tres projectes eòlics i dos solars. Amb aquesta adquisició, el dossier de renovables de la companyia multienergètica arriba a Espanya als 3.200 MW en operació, construcció i avançat estat de desenvolupament.

  • 14,72€
  • -1,90%

Tots els actius adquirits per Repsol ja disposen de Declaració d'Impacte Ambiental (DIA) positiva i està previst que entrin en funcionament entre el 2024 i el 2025.

Tant els tres projectes eòlics, que sumen 150 MW, com els dos fotovoltaics, de 100 MW, estan ubicats a la província de Palència i compartiran infraestructures d'interconnexió amb part de PI, el primer projecte renovable de Repsol a Castella i Lleó, ubicat entre Palència i Valladolid, i que recentment ha iniciat l'operació dels primers aerogeneradors del parc eòlic La Serna, a la localitat val·lisoletana de Ciguñuela.

Quan la construcció estigui finalitzada, la seva generació renovable permetrà subministrar electricitat a prop de 172.000 llars i evitar l'emissió de 266.000 tones de CO2 a l'any. L'acord inclou que ABO Wind, companyia d'origen alemany amb més de 25 anys d'experiència al sector, sigui l'encarregada de desenvolupar aquests projectes per a Repsol.

Repsol confirma així la seva aposta per la descarbonització i el repte d'assolir els 6.000 MW de potència instal·lada renovable el 2025. A més, recentment ha afegit dos nous parcs operatius al projecte Delta II, a Aragó.

Aquest projecte està format per 26 parcs eòlics, ubicats a les tres províncies aragoneses, que sumen un total de 860 MW de capacitat, el projecte renovable més gran de la companyia fins ara. D'aquests 26 parcs, ja n'estan operatius quatre, amb una capacitat instal·lada total de 160 MW, després de posar-se en marxa a principis d'aquest any els parcs Sant Bartomeu I i II, amb 100 MW. Les obres d'aquests darrers van començar el febrer de l'any passat i s'han acabat en menys d'onze mesos. La construcció, dins d'aquest projecte, de 18 parcs més, que sumen una capacitat conjunta de 571 MW, s'iniciarà properament, un cop aprovats els tràmits administratius pertinents.

Noticias relacionadas

contador