ep archivo   el ceo de reig jofre ignasi biosca
David Zorrakino - Europa Press - Archivo

La farmacèutica espanyola Reig Jofre ha tancat l'exercici 2022 amb uns guanys notablement superiors als aconseguits l'any anterior. Així, el benefici de la companyia s'ha incrementat fins als 8,1 milions d'euros des dels 5,08 milions aconseguits durant els dotze mesos anteriors, un 59% més.

  • 2,58€
  • 0,40%

Els ingressos han arribat fins als 271 milions d'euros, un 15% més en taxa interanual. La companyia ha destacat el bon any (125 milions, +20%) que ha tingut la seva divisió Pharmaceutical Technologies, dedicada a productes injectables i antibiòtics, "en un context dʻincrement de demanda i que permet també aprofitar la nova capacitat de fabricació".

Així mateix, també ha subratllat el “fort creixement” de les vendes a Consumer Healthcare, especialitzada en productes de consum, fins als 65,7 milions (+16%) i de Specialty Pharmacare, centrada en el producte mèdic de recepta, que ha incrementat un 7% les vendes fins als 80,4 milions d'euros.

Per zones geogràfiques, Espanya concentra un 44% de les vendes del grup i creix un 12% en ingressos. La resta de mercats europeus (47% de les vendes) han crescut un 25%, principalment impulsades per l'àrea de productes hospitalaris de Pharmaceutical Technologies i el creixement aportat per la nova filial de Reig Jofre a Polònia.

Reig Jofre també ha destacat el creixement “notable” de la marca Forte Pharma a França i Bèlgica. "La resta de països, que en conjunt representen el 9% de les vendes, retrocedeixen l'any un 13%, després del pic de demanda que van representar els medicaments essencials vinculats a la pandèmia durant els anys anteriors", afegeixen.

D'altra banda, el resultat d'explotació brut (Ebitda) ha repuntat un 11% respecte a l'exercici anterior. Així, aquesta magnitud supera els 30 milions d'euros (30,43 milions), 3 més que la xifra aconseguida fa dotze mesos (27,32 milions). La companyia espanyola ha indicat que l'Ebitda se situa un 11,2% sobre les vendes.

Alhora, l'amortització de l'immobilitzat puja fins als 21,1 milions d'euros, un 17% d'augment respecte del 2021. La principal causa, ha assenyalat la companyia, és l'inici de l'amortització de les instal·lacions de la nova planta de Barcelona, que ha representat una inversió total superior als 40 milions d'euros.

La inversió acumulada el 2022 és de 13,4 milions d'euros. El principal projecte el 2022 ha estat la construcció i posada en funcionament de la nova línia de producció a la planta de Suècia, una inversió propera als 4 milions d'euros. A més, el deute financer net es redueix fins als 62,3 milions d'euros des dels 69 milions d'euros al tancament de l'any anterior.

De cara al 2023, la companyia ha destacat que s'ha confirmat la tendència observada en trimestres anteriors amb creixements “rellevants” de les vendes (+15%) i de l'Ebitda (+11%). Reig Jofre espera que la “positiva” evolució del negoci tant en vendes com en resultats es mantingui durant aquest exercici.

“Si bé haurem d'afrontar increments de costos de materials i energia, la utilització progressiva de la nova capacitat de fabricació, les estratègies de desenvolupament internacional, la consolidació de nous llançaments i el creixement inorgànic potencial seran els eixos del nostre creixement el 2023”, ha explicat l'empresa.

Noticias relacionadas

contador