ep archivo   primark abre su primera tienda en san sebastian tras una inversion de 85 millones de
JONATHAN TAYLOR/PRIMARK - Archivo

Les vendes de Primark van créixer un 13% durant el trimestre fiscal, amb un creixement de les vendes comparables del 7%, "recolzades per preus de venda mitjana més alts". Així, la companyia pertanyent a Associated British Foods ha registrat una xifra de negoci de 1.998 milions de lliures.

  • 27,19£
  • 1,19%

Per zones, al Regne Unit la cadena tèxtil ha aconseguit un creixement de les vendes comparables del 6%, mentres que a la resta d'Europa l'augment ha estat del 7%.

Pel que fa al grup Associated British Foods complet, al tercer trimestre ha publicat uns ingressos un 16% superiors, de 4.726 milions de lliures, amb un creixement de la facturació del 17%, fins als 14.286 milions.

Primark representa el 42% dels ingressos del grup, per la qual cosa el seu exercici trimestral millor del que s'esperava és significatiu. Amb aquest escenari, la companyia ha assegurat que espera "que el guany operatiu ajustat per a tot l'any sigui moderadament superior al de l'any passat".

"Un excel·lent resultat al tercer trimestre per al minorista, impulsat per una sòlida actuació de les seves gammes d'estiu, productes de salut i bellesa, ha mogut el dial per al grup en conjunt, i ara s'espera que el guany operatiu ajustat sigui moderadament superior a la de l'any passat", destaquen els analistes d'interactive investor.

Assenyalen també que el grup havia anunciat prèviament que estava comprometent capital per protegir les seves diverses posicions, amb una inversió de 527 milions de lliures esterlines que es faran servir per desenvolupar capacitat, obrir noves botigues Primark i millorar l'automatització i la tecnologia quan correspongui.

"El grup també està reduint els costos en la mesura que sigui possible i, encara que part de la inversió ha empitjorat temporalment la posició del deute net, la rendibilitat dels accionistes no s'ha vist afectada. El programa de recompra d'accions ara és de 319 milions a l'objectiu de 500 milions".

Noticias relacionadas

contador