dl associated british foods plc abf consumer staples food beverage and tobacco food producers food products ftse 100 premium ab foods primark 20230327 1830
Sharecast graphic / Josh White

Les vendes d'Associated British Foods, matriu de Primark, van créixer un 17%, fins a facturar 9.600 milions de lliures esterlines al primer semestre fiscal. Un període durant el qual la companyia assegura que "la inflació va dominar l'entorn econòmic i comercial" de tots els negocis.

  • 26,87£
  • -0,56%

Per part seva, el benefici operatiu ajustat ha estat de 684 milions de lliures esterlines, un 3% menys, mentre que el benefici abans d'impostos ha estat de 667 milions de lliures esterlines, estable enfront dels 666 milions de l'any passat.

Per sectors, les vendes van créixer en tots els negocis d'alimentació i van registrar un augment del 23%, fins als 5.300 milions de lliures esterlines.

Pel que fa a les vendes de Primark, van assolir els 4.200 milions de lliures esterlines, un 19% més, mentre que el benefici operatiu ajustat va pujar a 351 milions de lliures esterlines. Amb vista a la segona meitat d'any, la companyia preveu un creixement de les vendes comparables, "encara que esperem que aquest creixement es moderi respecte a la primera meitat".

Durant el període, es van adquirir 140 milions de lliures esterlines del programa de recompra d'accions de 500 milions.

Per als analistes, “Primark continua sent un factor clau en la recuperació de la fortuna del grup”. Com assenyalen des d'Interactive Investor, "els consumidors preocupats per l'efectiu busquen cada cop més valor en qualsevol compra discrecional i Primark en segueix sent una destinació obvia".

"La decisió de no traslladar tots els augments de preus als clients ha tingut un impacte al marge de Primark, que ha caigut de l'11,7% al 8,3%, però l'objectiu actual del 10% es manté a la vista per al proper any en conjunt”, afegeix.

contador