ep archivo   recurso de pharmamar
PHARMAMAR - Archivo

PharmaMar ha reportat un benefici net per al primer trimestre de 22 milions d'euros, un 9% menys que durant el mateix període del 2021, tal com ha informat la companyia a través d'un comunicat enviat a la Comissió Nacional del Mercat de Valors ( CNMV).

  • 28,96€
  • 0,83%

La farmacèutica ha destacat a l'escrit els 53 milions d'euros d'ingressos totals, que suposen un 4% més que al període comparat. L'evolució del negoci d'oncologia ha fet que els ingressos recurrents hagin crescut durant els tres primers mesos de l'any un 7%, fins als 46 milions d'euros.

Els ingressos de Zepzelca (lurbinectedina) a Europa sota el programa d'early access creixen fins als 8,7 milions d'euros, que representa un increment de l'1% respecte al mateix període de l'any anterior.

En el cas dels ingressos no recurrents per acords de llicència, aquests fan referència al reconeixement d'ingressos de l'acord de llicència subscrit amb Jazz Pharmaceuticals i que sumen 7,2 milions d'euros, enfront dels 8 milions del 2021.

De gener a març, la partida destinada a R+D ha pujat a 19 milions, atesos els assaigs clínics en curs. Això suposa un augment del 29% en comparació amb el primer trimestre de l'any passat.

L'EBITDA, per tant, és de 20,6 milions d'euros, un 6% més que el 2021.

Pel que fa a la caixa, PharmaMar ha generat a les seves activitats d'explotació 36 milions de caixa el 31 de març. Això suposa que al tancament del primer trimestre el total de caixa i equivalents del grup sigui de 249 milions d'euros. Per part seva, el deute financer total es redueix fins als 44 milions d'euros, des dels 46 milions registrats al tancament de l'exercici anterior. En conseqüència, la caixa neta creix un 23%, passant de 167 milions d'euros el desembre del 2021 als 206 milions d'euros que es registren el 31 de març d'aquest any.

Noticias relacionadas

contador