ep edificio de nvidia en santa clara california
NVIDIA - Archivo

Nvidia va registrar uns guanys durant el seu segon trimestre fiscal, que va acabar l'1 d'agost, que superen les estimacions gràcies a les fortes vendes de targetes gràfiques. No obstant això, els xips de monedes digitals van tenir unes vendes més baixes, de 266 milions de dòlars, menys que els 400 milions que la companyia va predir al maig.

  • 887,89$
  • 3,46%

La companyia ha detallat que el guany ajustat del segon trimestre va ser d'1,04 dòlars per acció, enfront de les estimacions d'1,01 dòlars. Nvidia també va superar les expectatives d'ingressos, amb un augment del 68%, fins als 6.510 milions. Els ingressos per centres de dades i jocs van ser de 2.370 milions i 3.060 milions, respectivament, superant també les estimacions dels analistes.

Nvidia es troba en un període de creixement massiu i sostingut en el seu negoci, ja que els semiconductors escassegen a tot el món i la demanda del tipus de processadors en què la companyia s'especialitza es dispara. Els xips gràfics com els de Nvidia són cada vegada més importants per a una varietat de tecnologies que inclouen jocs, intel·ligència artificial i tipus de mineria de monedes digitals.

Un mercat destacat va ser el dels jocs, que va pujar un 85%, fins als 3.060 milions. Nvidia ha tingut problemes de subministrament des de finals de l'any passat, ja que la seva última línia de targetes gràfiques s'ha mantingut majoritàriament esgotada a les botigues, i la companyia va dir al maig que esperava problemes de subministrament durant la segona meitat de l'any. L'augment en les vendes de jocs es va deure tant a les vendes de targetes gràfiques GeForce com als xips que ven als fabricants de consoles de jocs, com el processador al cor de Nintendo Switch.

El negoci de centres de dades d'Nvidia també va assolir un màxim històric, creixent un 35% anual, fins als 2.370 milions, que la companyia va atribuir a les targetes gràfiques per a centres de dades, tant en usos industrials com entre proveïdors de núvol.

MONEDES DIGITALS

Els ingressos per monedes digitals no van aconseguir les expectatives, informant de 266 milions en vendes de targetes de monede digitals, més del 33% per sota de les expectatives. Nvidia va pronosticar al maig que els xips que fabrica per a la mineria de monedes digitals, anomenats CMP, tindrien vendes al voltant dels 400 milions durant el trimestre d'agost.

Nvidia diu que les seves targetes de monedes digitals són un esforç per garantir que hi hagi prou subministrament de xips per als jugadors.

Noticias relacionadas

contador