ep novartis compania farmaceutica
NOVARTIS - Archivo

Novartis ha informat d'un benefici operatiu bàsic trimestral de 4.080 milions de dòlars, del gener al març, un 3% més enfront dels 3.960 milions de l'any anterior. Els analistes esperaven que se situessin als 4.130 milions de dòlars, segons dades de Refinitiv.

  • 93,30Fr.
  • -0,20%

La farmacèutica ha informat que el creixement de les vendes de nous medicaments va compensar els efectes desfavorables de les divises, però no va assolir les estimacions dels analistes.

Els ingressos trimestrals del fàrmac per a l'artritis i la psoriasi Cosentyx van augmentar un 12% en moneda constant, fins als 1.160 milions de dòlars, lleugerament per sota de la previsió mitjana dels analistes de 1.190 milions de dòlars.

Els ingressos del tractament per a la insuficiència cardíaca Entresto es van disparar un 42%, fins als 1.100 milions de dòlars, i van superar el consens del mercat de 1.000 milions.

La farmacèutica suïssa, que està sospesant l'interès de possibles pretendents en el seu negoci de genèrics Sandoz, va dir que la revisió estratègica de Sandoz estava progressant i va reiterar que espera proporcionar una actualització a final d'any com a molt tard.

Novartis va plantejar a l'octubre la possibilitat de desprendre's de Sandoz després d'anys de renovació, a mesura que augmenten les pressions sobre els preus al sector dels medicaments sense patent.

Novartis, que va confirmar dimarts la seva previsió de beneficis per a tot l'any 2022, va obtenir al desembre 20.700 milions de dòlars de la venda de la seva participació del 33% en Roche al rival suís.

Tot i els plans de recompra d'accions per valor de fins als 15.000 milions de dòlars, Novartis ha dit que conservarà prou poder adquisitiu per comprar empreses i tecnologies, donar suport als seus propis esforços de recerca i pagar atractius dividends.

Noticias relacionadas

contador