ep logo de nissan
Uli Deck/dpa - Archivo

La ciutat de Barcelona podria dir adéu a la fàbrica de Nissan aquests propers mesos. El diari japonès Nikkei assegura que la companyia ha decidit tancar la factoria i emportar-se la producció a França, concretament a les fàbriques de Renault.

Aquest moviment es produeix com una mesura de l'aliança Renault-Nissan-Mitsubishi contra el coronavirus. Això suposa la reducció de la capacitat de producció de Nissan a Europa en un 20% fins al març de 2023. Nissan actualment produeix uns set milions de vehicles a l'any.

Com ja va avançar fa unes setmanes Bolsamania, la crisi del coronavirus ha deixat molt malparada la fàbrica catalana i, mentre es preparava per tornar a la feina, l'automobilística nipona anticipava pèrdues, i elaborava un pla de reestructuració mundial que deixa especialment Espanya en molt mala situació.

Aquesta situació posaria en risc a uns 3.000 llocs de treball directes a les instal·lacions de la companyia i a prop de 20.000 ocupacions indirectes a la província de Barcelona.

UGT no ha trigat a pronunciar-se sobre les noves informacions, i ha a criticat que "des d'estaments públics" es posi en dubte la continuïtat de Nissan i del sector de l'automòbil a Espanya i ha criticat a qui intenti justificar-se afirmant que s'han fet tots els possibles.

Sobre aquesta situació també s'ha pronunciat aquesta setmana el secretari general de CCOO, Unai Sordo, que ha demanat al president del Govern que busqués la implicació de Renault per evitar el tancament de les plantes catalanes de Nissan.

El sindicat considera que la solució pot venir del fabricant francès, part de l'aliança Renault-Nissan-Mitsubishi i que a partir d'aquest juliol passarà a estar dirigit per l'expresident de Seat Lucca de Meo, que esperen que es pronunciï i porti "bones notícies".

Noticias relacionadas

contador