micron

Micron Technology cau a Wall Street (+2,8%) després d'haver presentat aquest dimecres, amb el mercat ja tancat, els resultats corresponents al tercer trimestre fiscal. La companyia de semiconductors ha reportat uns comptes que han superat les estimacions del consens, i, a més, ha ofert una guia alcista de cara als propers mesos, ja que preveu un alleugeriment de l'escassetat d'oferta.

  • 125,29$
  • -2,03%

En concret, l'empresa ha registrat una pèrdua ajustada d'1,43 dòlars per acció durant el període, enfront de la pèrdua d'1,61 dòlars que preveia el consens d'analistes de FactSet. Al tercer trimestre els ingressos es van situar als 3.750 milions de dòlars, un 57% menys que durant el mateix període de l'any anterior, però xifra també lleugerament per sobre de les expectatives dels analistes de 3.650 milions de dòlars.

Les bones xifres presentades per Micron es deuen a la demanda més gran dels seus xips de memòria impulsada per l'auge del sector de la intel·ligència artificial (IA). "Creiem que el sector de les memòries ha superat el punt més baix en ingressos i esperem que els marges millorin a mesura que es restableix gradualment l'equilibri entre l'oferta i la demanda", ha dit en un comunicat Sanjay Mehrotra, conseller delegat de la companyia.

Igual que els seus homòlegs, Micron ha patit una caiguda de les comandes dels seus productes després que la fluixa demanda de telèfons intel·ligents i ordinadors personals provoqués una acumulació d'existències. Les previsions de l'empresa indiquen que els clients han esgotat aquestes existències i tornen a comprar.

Tot i això, Mehrotra ha advertit que la prohibició dels xips de Micron per part de la Xina segueix sent un "vent en contra significatiu que està afectant les nostres perspectives i alentint la nostra recuperació". Cal recordar que fa un mes les autoritats xineses van anunciar que els productes de Micron no havien superat la revisió de seguretat de la xarxa i la van declarar un "risc de seguretat important" per a la infraestructura d'informació crítica de la Xina.

Tot i això, a Micron són optimistes, i això ha agradat al mercat. "Tenim més confiança que el sector ha superat el fons quant a ingressos trimestrals i creixement interanual dels ingressos", ha afegit Mehrotra. De fet, la companyia de semiconductors espera, per al trimestre en curs, assolir unes vendes d'uns 4.100 milions de dòlars, cosa que coincideix aproximadament amb la xifra que augura el consens, de 3.880 milions.

No obstant això, el fabricant nord-americà més gran de xips de memòria preveu una pèrdua d'entre 1,12 i 1,26 dòlars per acció durant el període actual, enfront d'una pèrdua estimada pel consens d'1,10 dòlars.

Posteriorment, en una conferència telefònica amb els inversors, la direcció de Micron ha dit que veu una demanda superior a l'esperada de xips de memòria per a la IA, però la demanda tradicional de centres de dades continua essent feble. Així mateix, la companyia ha retallat les seves expectatives de demanda el 2023 per a ordinadors, telèfons intel·ligents i servidors que no siguin d'IA, en comparació amb la de fa tres mesos.

Micron Technology ha pujat en borsa un 34% des del començament d'any.

NOVES RESTRICCIONS DELS EUA

Els resultats de Micron s'han conegut gairebé alhora que la notícia de possibles noves restriccions per part dels Estats Units a l'exportació de xips d'intel·ligència artificial a la Xina. Les companyies del sector es van veure afectades aquest dimecres per la informació avançada per The Wall Street Journal, que apuntava que el Departament de Comerç nord-americà aturarà els enviaments de xips a clients a la Xina des del juliol davant la preocupació sobre la seguretat i el risc que la IA es pugui utilitzar per al desenvolupament d'armes i activitats de pirateria informàtica.

Sobre aquest assumpte, des de Julius Baer apunten que "els riscos regulatoris i geopolítics són els més importants a curt termini i podrien causar reculades temporals" en la cotització de les companyies del sector de semiconductors, que en general presenten un molt bon exercici aquest any.

Noticias relacionadas

contador