ep archivo   antonio huertas presidente de mapfre en una imagen de archivo
MAPFRE - Archivo

Mapfre deixa pujades de l'1,5% aquest dijous després d'haver guanyat 765 milions d'euros el 2021, un 45,3% més que l'any anterior, gràcies al bon comportament del negoci a les àrees regionals Iberia i Amèrica del Nord, en què el creixement del benefici és, a totes dues, superior al 15%. També al bon exercici del negoci reassegurador i al benefici extraordinari (167 milions d'euros) generat per haver posat fi a l'aliança de bancassegurances amb Bankia després de la seva integració a CaixaBank, segons ha informat l'empresa en un comunicat a la Comissió Nacional del Mercat de Valors (CNMV).

  • 2,33€
  • 1,13%

Descomptant l'ingrés extraordinari de Bankia i els costos de reestructuració d'operacions, el benefici s'hauria situat a 703 milions d'euros (un 6,8% més).

Segons ha informat aquest dijous l'asseguradora, part d'aquests ingressos extraordinaris, 104 milions, s'ha destinat a reforçar la rendibilitat futura de la companyia, "adaptant i millorant" l'eficiència operativa de les operacions a Espanya i Itàlia, així com a optimitzar la estructura financera del grup.

Així mateix, els ingressos consolidats del Grup van assolir els 27.257,2 milions d'euros, amb una millora del 7,2%. Les primes van assolir els 22.155 milions d'euros, xifra que suposa un creixement del 8,2%.

L'asseguradora ha explicat que la majoria dels països mostren creixements significatius tant en moneda local com en euros. A més, contribueixen específicament al creixement de primes l'emissió a Mèxic d'una pòlissa biennal per import de 563 milions de dòlars (477,3 milions d'euros), l'evolució favorable de l'emissió del negoci de reassegurança i el bon exercici comercial dels productes de Vida Estalvi a Espanya.

Mapfre puntualitza que si els tipus de canvi s'haguessin mantingut constants les primes haurien crescut el 10,7% i si, a més, també es descompta l'efecte extraordinari de la pòlissa biennal, el creixement s'hauria situat al 8,3%.

La ràtio combinada es va incrementar 2,7 punts percentuals, fins al 97,5%. Quant a la ràtio combinada No Vida, se situa al 98,1%, amb un augment rellevant derivat de les despeses de reestructuració pel pla de baixes incentivades i l'augment de la sinistralitat que afecta el ram de Autos. Sense considerar aquest efecte del pla de baixes incentivades, la ràtio combinada d'IBERIA se situaria al 94,9%.

Així mateix, el patrimoni atribuïble del grup en acabar el 2021 va pujar fins als 8.463 milions i els actius totals van sumar 63.854 milions d'euros, una evolució condicionada per la sortida de Bankia.

DIVIDEND

El consell dadministració de la companyia ha acordat proposar un dividend complementari de l'exercici 2021 a la Junta General de 0,085 euros bruts per acció (8,5 cèntims). Per tant, el dividend total de l'exercici 2021 és de 0,145 euros bruts per acció, xifra que suposa una ràtio de pay-out del 58,4%.

Amb aquesta proposta, es recupera el dividend que el grup pagava abans de la pandèmia.

Mapfre ha destinat a pagar als seus accionistes un total de 416 milions d'euros el 2021. L'any natural del 2021, la rendibilitat sobre la cotització mitjana ha estat superior al 7,6%.

Noticias relacionadas

contador