ep archivo   empresa logista
EUROPA PRESS - Archivo

Logista ha guanyat 174 milions d'euros al tancament del seu exercici fiscal, comprès entre l'1 d'octubre del 2020 i el 30 de setembre del 2021, un 10,7% més que l'any anterior, segons ha comunicat l'empresa a la Comissió Nacional del Mercat de Valors (CNMV).

  • 26,76€
  • -0,37%

Els Ingressos del Grup van augmentar un 3,9% respecte a l'exercici precedent i van registrar increments a Iberia i Itàlia. Es van observar augments de facturació a la majoria dels principals negocis, registrant-se creixements en la distribució del tabac a Itàlia i Espanya, en la distribució de productes de conveniència a tots els països, així com a Pharma i en tots els negocis de Transport.

Les vendes econòmiques van registrar un augment del 5,6%, situant-se en 1.180 milions d'euros per les millores registrades a totes les geografies i activitats, excepte en la distribució de tabac a França i Portugal. Cal destacar l'augment de doble dígit registrat a les vendes econòmiques de Pharma, Paqueteria (Nacex) i en la distribució de productes de conveniència a Espanya i Itàlia.

El total de costos operatius va créixer el 3,2%, molt per sota de l'augment registrat per les vendes econòmiques.

El Benefici d'Explotació Ajustat va assolir els 297,5 milions d'euros i va augmentar un 13,2% respecte a l'exercici anterior. El marge Benefici d'Explotació Ajustat sobre Vendes Econòmiques va ser del 25,2% davant el 23,5% obtingut a l'exercici 2020.

L'impacte positiu en els resultats derivats dels canvis en la valoració d'inventaris pels moviments d'impostos i preus del tabac durant l'exercici (al voltant de +5 milions d'euros) va contribuir en part a aquesta evolució del Benefici d'Explotació Ajustat davant de l'exercici 2020, ja que, durant aquest període, l'impacte va ser negatiu en uns 2 milions d'euros.

Així mateix, s'estima que durant el mateix període de l'exercici passat es van registrar al voltant de 14 milions d'euros de resultats negatius derivats del COVID-19, mentre que aquest exercici es considera que aquest impacte no ha estat significatiu.

Noticias relacionadas

contador