ep archivo   nave de logista
BNP PARIBAS - Archivo

El benefici net de Logista ha registrat un augment del 33,2%, fins als 88 milions d'euros, durant el primer semestre del l'exercici fiscal 2021.

  • 25,46€
  • 0,32%

La companyia ha explicat que, a la millora general del negoci s'han sumat uns resultats financers superiors als obtinguts durant el mateix període de l'exercici passat, que s'han situat als 11 milions d'euros (enfront dels 6 milions d'euros de l'any 2020). Això es deu, principalment, als interessos generats per l'excés de pagaments a compte de l'impost de societats a Espanya durant els exercicis 2017 i 2018, d'acord amb una resolució del Tribunal Constitucional. El tipus impositiu efectiu ha estat del 27,4%, pràcticament en línia amb el 27,3% de l'exercici anterior.

Les vendes han crescut un 5,8% per les millores registrades a tots els mercats. Aquest increment és resultat del bon comportament dels negocis de pharma, missatgeria i transport de llarga distància, així com de l'augment de la distribució de tabac i productes de conveniència a Itàlia i França, que han compensat el menor acompliment de la resta dels negocis, ha indicat l'empresa.

El benefici d'explotació ajustat (EBIT ajustat) s'ha incrementat un 23,1% respecte al mateix període de l'exercici anterior, i va arribar als 138 milions d'euros. El marge benefici d'explotació ajustat sobre vendes ha estat del 23% enfront del 19,8% obtingut durant el mateix període de l'exercici anterior, gràcies al bon comportament de l'activitat i a la contenció dels costos operatius.

El benefici d'explotació ha augmentat un 30%, arribant als 110 milions d'euros.

L'empresa ha dit que la Covid-19 "no ha tingut un impacte significatiu en els resultats d'aquest primer semestre a cap dels mercats".

Pel que fa al dividend, la Junta General d'Accionistes que es va celebrar el 4 de febrer d'aquest any, va aprovar la distribució d'un dividend complementari de l'exercici 2020 de 104 milions d'euros (0,79 euros per acció), que es va pagar el dia 26 de febrer de 2021. Per tant, el dividend total corresponent a l'exercici 2020 es va situar a l'1,18 euros per acció, la mateixa quantia que es va distribuir com a dividend total de l'exercici 2019.

ELEVA PREVISIONS

Els resultats d'aquest primer semestre, juntament amb la situació actual de mercat, han portat la companyia a elevar les previsions anunciades durant la presentació dels resultats del primer trimestre. En aquest sentit, s'espera que el benefici d'explotació ajustat durant l'exercici 2021 registri un creixement per sobre del 10% sobre l'obtingut durant l'exercici 2020. Aquestes previsions s'aniran revisant trimestralment, a causa de l'encara incerta situació generada per la Covid-19, que podrà variar en funció del ritme de vacunació i de les mesures que prenguin les diferents administracions públiques, conclou l'empresa.

contador