El benefici net de Línia Directa es va situar en 58,2 milions d'euros durant el primer semestre del l'any, lleugerament per sota (-1,2%) dels resultats obtinguts durant els sis primers mesos de 2020, un any "excepcional" marcat per una caiguda brusca de la mobilitat i la sinistralitat com a conseqüència del confinament. En comparació amb el primer semestre del 2019, el benefici de Línia Directa Asseguradora millora un 8%, tot i el ràpid augment de la freqüència de sinistralitat a la primera meitat d'aquest 2021. El benefici abans d'impostos del grup va arribar als 77.600.000 d'euros (-1,1%).

  • 0,96€
  • -0,62%

La companyia ha dit que aquests resultats han estat impulsats per "un bon exercici comercial, que s'ha traduït en un creixement de tots els indicadors de negoci".

Durant els sis primers mesos de l'exercici, Línia Directa Asseguradora va aconseguir les 302.449 vendes netes, xifra que suposa un 9,1% més interanual, creixent als tres rams en què opera: Autos (+6,8%), Llar (+15,6%) i Salut (+12,9%). Amb això, la base de clients del grup va créixer un 4,5%, fins als 3,3 milions d'assegurats. L'empresa ha subratllat l'"excel·lent" comportament en un context "encara de menys demanda com a conseqüència, en bona part, de les dificultats econòmiques derivades de la pandèmia sanitària".

Pel que fa a la facturació per primes, la companyia ha obtingut al tancament de juny una facturació de 456.500.000 d'euros (+1%) recolzada en "la major activitat comercial, la fidelització dels assegurats i el manteniment de les primes mitjanes", segons ha informat.

En Autos, els ingressos per primes de Línia Directa han baixat un 1%, en línia amb el sector i en un context de forta caiguda de les matriculacions, de migració de pòlisses Tot Risc a productes més bàsics, i d'elevada competència. En Llar, la facturació va créixer un 8,5%, 3,6 punts percentuals més que la mitjana del sector (+4,9% segons dades d'ICEA a maig, últimes disponibles). Vivaz, la marca d'assegurances de Salut del Grup, va tancar juny amb gairebé 96.000 assegurats (+27,8%) i els seus ingressos per primes van créixer un 25,4%, molt per sobre de l'increment mitjà del 4,9% del conjunt del mercat.

El resultat tècnic de la companyia, que reflecteix el resultat pur de l'activitat asseguradora, va millorar un 1,8% interanual i va superar els 63 milions d'euros durant el semestre, "recolzat en aquest creixement dels volums de negoci i la disciplina en la contenció de les despeses", indica l'empresa en un comunicat. Per la seva banda, Línia Directa Asseguradora ha estat capaç de defensar els seus ingressos financers en un context de tipus d'interès adversos i el resultat financer del grup es va situar en 12,8 milions d'euros (-1,9%).

La rendibilitat millora en gairebé un punt percentual, fins a aconseguir un ROE del 34,9%.

En paraules de Miquel Àngel Merino, conseller delegat de Línia Directa Asseguradora, "en un context encara complex com a conseqüència de la pandèmia sanitària, Línia Directa Asseguradora ha seguit creixent de forma sostinguda i millor que el sector a clients i primes, i ha tancat el primer semestre del 2021 amb uns resultats que mostren recurrència en ingressos i beneficis".

RÀTIO COMBINADA, MARGE DE SOLVÈNCIA I DIVIDENDS

La ràtio combinada se situa al 85,5%, 0,2 punts percentuals millor que un any abans.

Per la seva banda, la sinistralitat neta del grup s'ha mantingut estable al 65,3% (+1,0 pp) tot i el ràpid augment de la sinistralitat i amb accidents més greus en el ram d'Autos, i de fenòmens atmosfèrics com a Filomena i Glòria en Llar, que van tenir un impacte de 0,5 pp en la ràtio de sinistralitat. D'altra banda, la contenció de costos i la reducció de les despeses d'adquisició, que van compensar l'increment de despeses administratives derivat del procés de sortida a borsa, han permès millorar en 1,2 punts percentuals la ràtio de costos, i es col·loca al 20,2%.

DIVIDENDS

D'altra banda, el passat 29 de juny, el Consell d'Administració de Línia Directa Asseguradora va acordar la distribució en efectiu de 0,024 euros bruts per acció com a primer dividend a compte dels resultats de l'exercici 2021 per un import total de 26.636.043,02 euros. L'abonament d'aquest dividend es va fer efectiu el passat 7 de juliol. Després d'aquest dividend, que implica un payout del 90%, el marge de solvència de Línia Directa Asseguradora se situa al 203%, de manera que duplica el mínim regulador. D'aquesta manera, el grup mostra la seva capacitat i compromís de mantenir una elevada retribució als accionistes al mateix temps que garanteix uns nivells confortables de solvència.

Noticias relacionadas

contador