ep un cajero de liberbank
Marta Fernández Jara - Europa Press - Archivo

Liberbank ha guanyat un 43,8% menys fins a juny després de registrar un benefici net atribuït de 41 milions d'euros i dur a terme provisions per valor de 121 milions com a defensa davant la crisi del coronavirus.

  • 0,28€
  • 1,72%

D'aquests 121 milions, 68 estan destinats a sanejaments del crèdit per fer front al nou entorn macroeconòmic. Des de Liberbank han fet així una crida a "la prudència i l'anticipació" durant la presentació dels seus resultats trimestrals.

Des de l'entitat destaquen a més que els resultats per operacions financeres s'han mantingut a 5 milions i la partida d'altres resultats d'explotació ha restat 29 milions, un 10,9% menys que durant el mateix període de l'any anterior. A conseqüència d'això, el marge brut de Liberbank va créixer un 16,8%, fins a situar-se en 396 milions; les despeses van pujar un 1,1%, fins a 175 milions; i el marge d'explotació va arribar a 200 milions, amb un increment del 39,5%. El cost del risc es va situar en 53 punts bàsics.

Així mateix, el marge d'interessos va ser de 259 milions d'euros fins a juny, amb un increment del 12,6%, mentre que els ingressos per comissions es van incrementar un 50,8%, a 136 milions d'euros, per l'impacte de la incorporació de 38 milions d'euros de la comissió complementària per la novació del contracte amb Caser.

Pel que fa a la solvència, l'entitat va situar la seva ràtio de capital de màxima qualitat CET 1 'fully loaded' al 14%, igual que la ràtio de capital Nivell 1, amb un augment respectivament de 127 punts bàsics en comparació interanual. A més, el capital total va aconseguir el 15,7%.

En termes de liquiditat, Liberbank manté una "sòlida posició", reflectida en el finançament del crèdit amb dipòsits minoristes (Loan to Deposit), que es va situar en un 98%; a la ràtio de liquiditat a curt termini (LCR), amb un nivell del 233%, i a la ràtio de disponibilitat de recursos estables (NSFR), que va ser de 121%.

Noticias relacionadas

contador