Tesco, retailing, supermarkets, retail

Tesco ha millorat les seves perspectives després de registrar un Nadal més fort del que s'esperava. El minorista britànic eleva la seva estimació de guanys per segona vegada en quatre mesos i ara espera guanyar més de 2.600 milions de lliures esterlines.

  • 2,94£
  • 1,77%

A més, la companyia ha anunciat que les vendes comparables al Regne Unit van augmentar un 0,2% interanual al tercer trimestre fins al 27 de novembre i van augmentar un 0,3% durant les sis setmanes fins al 8 de gener. Com a resultat de vendes més fortes del que s'esperava fins ara, Tesco ara espera una operació al detall per a tot l'any 2021-2022 "lleugerament per sobre".

"Tesco ha tornat a consolidar la seva reputació com el supermercat insígnia del Regne Unit, impulsat per un exercici dominant per Nadal. En termes de participació de mercat, Tesco va ser el guanyador durant el període festiu", assenyala Richard Hunter, cap de mercats d'Interactive Investor, que ressalta que "la varietat d'alternatives que ofereix Tesco, en combinació amb les botigues grans i de conveniència, és una cosa que la competència troba difícil d'emular".

Afegeix que "havent reforçat prèviament el balanç amb la venda del negoci asiàtic, Tesco segueix gaudint d'una salut financera excel·lent. L'inici d'un programa de recompra d'accions complementa l'actual rendibilitat per dividend al voltant del 3,5%, amb la possibilitat realista d'obtenir més rendibilitat per als accionistes. Mentrestant, l'empresa continua sent un generador d'efectiu gegant, i l'èxit de la negociació durant el període ha permès una millora addicional dels guanys a l'anunciada prèviament a l'octubre”.

Per la seva banda, Michael Hewson, analista en cap de mercat a CMC Markets UK, comenta que "durant els últims 12 mesos, Tesco ha aconseguit augmentar la seva participació de mercat del 27,3% al 27,9% en consolidar la seva posició, per endavant de Sainsbury's i Asda".

contador