ep economia- iag repartira un dividendo complementario de 017 euros por accion
CEDIDA - Archivo

IAG (-10%) ha perdut 3.806 milions d'euros durant el primer semestre del 2020 enfront dels guanys de 806 milions registrats durant el mateix període de l'any anterior. El conglomerat d'aerolínies ha confirmat a més una ampliació de capital de 2.750 milions que ja va ser anunciada el 7 de juliol i que ara haurà de ser aprovada a la seva Junta General d'Accionistes al setembre.

IAG

  • 2,05€
  • -0,44%

IAG assenyala a més que la capacitat operada durant el segon trimestre va disminuir un 95,3% comparada amb la del 2019 i un 56,2% durant tot el semestre respecte al mateix període de 2019.

El cost excepcional aquest semestre ha ascendit fins als 2.137 milions a causa de la baixa comptable de cobertures de combustible i de tipus de canvi al 2020 i la deterioració de la flota. L'efectiu d'IAG s'ha situat en 6.016 milions d'euros a 30 de juny de 2020, la qual cosa suposa una disminució de 667 milions d'euros respecte a 31 de desembre de 2019. Les línies de finançament generals i d'aeronaus compromeses i no utilitzades ascendien a 2.100 milions d'euros, suposant una liquiditat total de 8.100 milions d'euros.

Respecte a l'ampliació de capital proposta, IAG defensa la seva rapidesa d'actuació enfront de la pandèmia i cerca "reduir reduint el seu apalancament financer i augmentant la seva posició de liquiditat". Per convèncer els accionistes, cita el seu "reeixit model de negoci amb una cartera de marques de primer nivell mundial".

IAG assegura que Qatar Airways, el seu màxim accionista, s'ha compromès ja a votar a favor de l'ampliació fent ús del seu 25,1% de participacions del seu capital social. “Des de la seva creació al 2011, IAG ha demostrat la seva capacitat de generar valor per als seus accionistes mitjançant la presa de decisions importants que han generat uns retorns únics dins del sector", ha declarat Luis Gallego, conseller delegat entrant del conglomerat d'aerolínies.

SEGUEIX OBERTA A COMPRAR IAG

Des d'IAG han reconegut que les negociacions amb Globalia per a una possible compra de Air Europa segueixen "activament" malgrat la pandèmia. "Qualsevol transacció acordada quedaria subjecta a autoritzacions reguladores", apunta la companyia al seu comunicat.

Noticias relacionadas

contador