ep archivo   entrada a la tienda hm
EUROPA PRESS - Archivo

La cadena de moda sueca H&M, un dels principals competidors d'Inditex, ha elevat un 12% les vendes del primer trimestre fiscal (1 de desembre del 2022 - 28 de febrer del 2023), fins als 54.872 milions de corones sueques (4.870 milions de euros). Excloent-ne Rússia, Bielorússia i Ucraïna, l'augment va ser del 16%.

El marge brut es va reduir fins al 47,2% des del 49,3%. "Els factors externs per a les compres realitzades al primer trimestre van ser molt negatius en comparació amb el mateix període de l'any anterior", ha explicat la companyia per justificar la caiguda del seu marge.

El benefici operatiu va ser de 725 milions de corones sueques (64 milions d'euros), cosa que correspon a un marge operatiu de l'1,3%.

Les accions d'H&M pugen amb força perquè, a més, ha presentat un benefici trimestral inesperat de 540 milions de corones sueques (47,80 milions d'euros) gràcies a la contribució de la plataforma de roba de segona mà Sellpy, que ha estat consolidada per primer cop al compte de resultats.

"H&M segueix mantenint una sòlida posició financera, un flux de caixa estable i un inventari ben equilibrat. El començament de l'any mostra que hem fet més passos cap a l'objectiu d'aconseguir un marge operatiu del 10% el proper any", ha comentat la consellera delegada, Helena Helmersson.

Per al període de l'1 al 31 de març del 2023, H&M ha assenyalat que les vendes en monedes locals augmentaran un 4% en comparació amb el mateix període de l'any passat.

"L'inici de la temporada de primavera s'ha endarrerit a molts mercats importants com a conseqüència del fred. Les col·leccions de primavera han estat ben rebudes on el clima ha estat més càlid", ha explicat la companyia.

LA VALORACIÓ DE BANKINTER

"Es manté la tònica dels últims trimestres, que han estat decebedors, afectats per una desacceleració de les vendes i una contracció de marges", expliquen els experts de Bankinter, que han reiterat el consell de venda.

"Els marges es veuran penalitzats per l'augment dels costos operatius (energia, transport, salaris) i de les matèries primeres i la suspensió de les ajudes del govern suec per combatre la pandèmia. En aquest entorn no preveiem que el grup recuperi els nivells d'ingressos i marges pre-CV19 fins al 2024", afegeixen.

"Malgrat una sòlida posició de caixa neta i una rendibilitat per dividend atractiva del 5% (al qual s'uneix el programa de recompra d'accions equivalent al 17% de la capitalització borsària) no veiem catalitzadors per impulsar el valor a l'entorn actual", conclouen.

Noticias relacionadas

contador