ep archivo   dominion
DOMINION - Archivo

Global Dominion ha aconseguit un benefici net de 30 milions d'euros durant els primers nou mesos de l'any i confirma el 2021 com un "any rècord".

  • 3,23€
  • 0,00%

La companyia ha explicat que va reprendre el creixement ja des del darrer trimestre del 2020 i ho està portant a terme "a un ritme molt superior" al que marca el seu Pla Estratègic. Les vendes creixen orgànicament un 23% respecte al 2020 i gairebé el 20% respecte als mesos previs a la crisi sanitària. És el nivell més elevat de creixement registrat per l'empresa en tota la seva història, que eleva la xifra de negoci fins als 752 milions durantr aquest període, remarca.

La resta d'indicadors “confirmen la fortalesa de la rendibilitat dels negocis i la recuperació del palanquejament operatiu”, amb un EBITDA de 81 milions, un 12% superior, i un EBIT (o resultat net d'explotació) de 45 milions, un 21 % més que el 2019.

TOTS ELS SEGMENTS DE NEGOCI, PER SOBRE DE LA MITJANA HISTÒRICA

La companyia ha remarcat com a "especialment rellevant" el creixement en el segment de B2B Servicios, un dels més afectats per les mesures de confinament a nivell global: la recuperació "ha estat vertiginosa" i supera els nivells prepandèmia amb un increment del 30% a les vendes respecte als primers nou mesos de l'any passat. Vendes que estan impulsades especialment pels nous contractes a les àrees d'Energia i Indústria.

Destaca també el creixement continuat del segment B2B Proyectos, que supera els 200 milions de facturació durant aquest període impulsat, entre d'altres, per les execucions de la seva àrea d'energies renovables. La companyia completarà properament l'entrada en operació d'un parc eòlic a Mèxic, continua l'execució d'un parc fotovoltaic a la República Dominicana i ha tancat el desenvolupament de projectes a Llatinoamèrica i Europa que s'iniciaran els propers mesos.

AMORTITZARÀ EL 5% DEL CAPITAL

Recentment, Global Dominion ha completat el primer programa de recompra i amortitzarà els 8,5 milions d'accions adquirides, que equivalen a un 5% del capital.

L'amortització d'aquestes accions "suposa una retribució addicional per a l'accionista, que se suma a la consecució del seu Pla Estratègic 2019-2023 -pretén duplicar el benefici net de la companyia-, així com al repartiment de dividend, que s'estima que pujarà a més de 60 milions d'euros durant aquest mateix període”, subratlla.

En línia amb l'objectiu de la companyia de continuar creant valor per als seus accionistes, i aprofitant allò que considera una conjuntura favorable de valoració, Dominion llançarà un nou programa de recompra d'accions per adquirir-ne un 5% addicional, operació per a la qual compta amb la aprovació de la Junta General d'Accionistes des del mes d'abril passat.

Noticias relacionadas

contador