ep archivo - oficinas de dominion
DOMINION - Archivo

Global Dominion està estudiant treure a borsa la seva divisió de renovables. En una entrevista al seu conseller delegat, Mikel Barandiaran, d'aquest cap de setmana, aquest ha anunciat la seva intenció de treure a borsa el negoci de renovables el 2022 o 2023. Com a pas previ, Dominion estaria ultimant l'entrada d'un soci minoritari estranger en Dominion Green que en tindria aproximadament el 30%. A aquest accionista se sumaria més endavant, i amb una participació menor, un altre soci especialitzat en comercialització i vendes.

  • 3,54€
  • 0,71%

Recordem que l'any passat Global Dominion va crear la societat Dominion Green, en què aglutina tota l'activitat d'EPC i O&M associada a renovables, així com la seva participació del 35% en BAS (IPP i promotora de projectes renovables). Durant el quart trimestre, Dominion va realitzar una aportació d'aproximadament 20 milions d'euros (2,8% capitalització) en forma de préstec participatiu com a avançament a l'entrada d'un soci minoritari, amb l'objectiu d'enfortir el balanç BAS de cara al desenvolupament del pipeline d'1 GW en fotovoltaiques i solar fins al 2025 (Itàlia, Espanya i Iberoamèrica).

La notícia, que Sabadell qualifica de "positiva", confirma l'aposta de Dominion per convertir-se en IPP rellevant al sector renovables (solar fotovoltaic, principalment), "on veiem capacitat per generar valor addicional per a l'accionista", afegeix l'entitat. En tot cas, i a l'espera que la companyia aporti més detall del 'pipeline' de projectes, Sabadell precisa que ja era coneguda la intenció de Dominion de donar entrada a un soci minoritari. "Pensem que la potencial sortida a borsa seria un pas natural a mesura que el negoci vagi creixent", assenyala.

"A falta de tenir més detalls, és complicat assignar valor a un 'pipeline' amb posada en marxa entre el 2022 i 2023 perquè el termini indica que el desenvolupament actual és encara molt d'hora o pràcticament zero. Així, no es podria assignar una probabilitat d'èxit superior al 20%. Assumint aquest millor escenari (20% d'èxit), aquesta divisió renovable, en aquest moment, no tindria un valor superior als 30 milions d'euros (3% capitalització)", conclouen els analistes de Banc Sabadell.

Noticias relacionadas

contador