ep boeing 777 freighterfedex
BOEING

L'empresa de transport FedEx, antiga Federal Express, puja amb força a la preobertura de Wall Street després d'elevar la seva previsió de retallada de despeses de cara al 2023, en un context que estarà marcat per una menor demanda i un menor creixement econòmic.

La companyia va presentar aquest dimarts, després del tancament de mercat, un benefici de 815 milions de dòlars al segon trimestre fiscal del seu exercici 2023, equivalent a un benefici per acció (BPA) de 3,18 dòlars, una xifra que va superar àmpliament el pronòstic de 2,84 dòlars.

Tot i això, els seus ingressos trimestrals van caure un 3%, fins als 22.800 milions de dòlars, bastant per sota dels 23.900 milions pronosticats.

La raó per explicar les pujades del valor és que FedEx va elevar en 1.000 milions de dòlars la previsió de retallada de despeses per a l'exercici 2023.

"FedEx està prioritzant accions per reduir ràpidament els costos i alinear-los amb un volum més feble del que s'esperava. La companyia va identificar un estalvi de costos addicional de 1.000 milions de dòlars enfront del seu pronòstic del setembre, i ara espera generar estalvis de costos totals per a l'any fiscal 2023 d'aproximadament 3.700 milions en relació amb el seu pla comercial inicial per a l'any fiscal 2023", va explicar la companyia al comunicat sobre resultats.

El grup ha explicat que s'enfronta a "un entorn de demanda més feble, particularment a FedEx Express", en paraules de Raj Subramaniam, el seu president i conseller. En aquest sentit, el directiu va afegir que "els nostres guanys van superar les nostres expectatives al segon trimestre, impulsades per l'execució i acceleració dels nostres agressius plans de reducció de costos".

En aquest sentit, l'empresa va assenyalar que durant el trimestre va implementar "accions de reducció de costos addicionals per mitigar l'impacte de les disminucions de volum, incloent-hi els canvis estructurals a la xarxa aèria i l'estacionament temporal d'aeronaus".

El mes de setembre passat, FedEx es va enfonsar en borsa després de retirar les previsions per al 2023 i anunciar importants retallades de costos, a causa de la debilitat en el volum global d'enviaments. La companyia és considerada un dels principals termòmetres per mesurar la salut de l'economia nord-americana.

Noticias relacionadas

contador