fedexcb1

FedEx s'enfonsa al mercat nord-americà (-24%) després de retirar aquest dijous les seves previsions per al 2023 i anunciar importants retallades de costos a causa de la debilitat en el volum global d'enviaments.

"Els volums globals van disminuir a mesura que les tendències macroeconòmiques van empitjorar significativament a finals del trimestre, tant a nivell internacional com als Estats Units", ha declarat el CEO de la companyia de missatgeria, Raj Subramaniam, en un comunicat. "Encara que aquest rendiment és decebedor, estem accelerant agressivament els esforços de reducció de costos i avaluant mesures addicionals per millorar la productivitat, reduir els costos variables i aplicar iniciatives de reducció de costos estructurals. Aquests esforços estan alineats amb l'estratègia que tracem al juny, i segueixo confiant a assolir els nostres objectius financers per a l'any fiscal 2025", ha afegit.

FedEx va fer aquest anunci amb motiu de la presentació dels resultats del primer trimestre fiscal, finalitzat el 31 d'agost. Els seus ingressos durant aquest període van ser de 23.200 milions de dòlars enfront dels 22.000 milions del mateix període de l'any previ i els 23.500 milions previstos pels analistes. El benefici ajustat per acció es va situar en 3,33 dòlars, en comparació amb els 5,14 dòlars esperats i els 4,37 dòlars del mateix període de l'any previ.

La companyia ha explicat que els resultats del primer trimestre es van veure afectats negativament per la feblesa del volum global que es va accelerar a les últimes setmanes del trimestre. Així mateix, ha precisat que aquests comptes s'han vist especialment impactats per la debilitat macroeconòmica a Àsia i els problemes de servei a Europa, cosa que ha provocat un dèficit d'ingressos en aquest segment d'aproximadament 500 milions de dòlars en relació amb les previsions de la empresa. Els ingressos de FedEx Ground es van situar aproximadament 300 milions de dòlars per sota de les estimacions de la companyia.

contador