ep archivo   logo de faes farma
FAES FARMA - Archivo

Faes Farma ha registrat durant els nou primers mesos de l'any un benefici net de 74 milions d'euros, xifra que suposa mantenir el que s'ha aconseguit durant el mateix període del 2022. A més, augmenta un 1% el resultat brut d'explotació (EBITDA), fins als 102 milions d'euros.

  • 3,53€
  • 0,28%

El total d'ingressos del grup puja fins als 362 milions d'euros, un 3% més que durant els nou primers mesos de l'any passat.

Els ingressos provinents dels mercats internacionals continuen creixent i ja aporten més del 56% del total, amb gairebé 204 milions d'euros, xifra que suposa un creixement del 6%. El mercat de Latam continua sent la principal font d'ingressos i, a través de les sis filials del grup, ingressa 64 milions d'euros d'ingressos, un 10% més que el 2022, i les filials d'Europa creixen un 2%, fins als 30,7 milions d'euros. La regió de l'Orient Mitjà i l'Àfrica (OMA) adquireix un nou impuls internacional després de la integració el maig de la companyia Novosci, aconseguint 19 milions d'euros, amb un creixement de l'11%.

Faes Farma ha destacat el "creixement estable del negoci mantenint les previsions de creixement per a l'any i amb l'àrea de negoci de Farma i els mercats internacionals com a principals motors de creixement".

Per àrees de negoci, el segment Farma es manté com la línia de negoci principal i arriba a un total d'ingressos de gairebé 323 milions d'euros, amb un creixement del 4%. Aquesta xifra suposa un 89% del total d'ingressos de la companyia.

Dins la divisió de Farma, els ingressos procedents d'Espanya arriben als 121,6 milions d'euros. Els ingressos internacionals per venda directa (filials) i exportacions superen els 120 milions d'euros i els procedents de llicències pugen fins gairebé als 81 milions d'euros.

A l'àrea de nacional, destaca la divisió de Visita Mèdica, la responsable de la comercialització de la cartera de productes de prescripció, amb més de 77 milions d'euros del total. La divisió de Healthcare & Consumer, l'encarregada de comercialització de productes OTC fora de farmàcies, supera els 44 milions d'euros.

L'àrea d'internacional ha mostrat un exercici positiu, amb un creixement del 8%, fins als 120,3 milions d'euros, gràcies a la venda directa a través de filials, d'acords amb partners estratègics i d'exportacions.

Per part seva, l'àrea de llicències, amb gairebé 81 milions d'euros i un creixement del 7%, és l'àrea amb més rendibilitat. Principalment els ingressos provenen de bilastina, la principal molècula estratègica, que suma més de 67 milions d'euros en ingressos.

Pel que fa al segment FARM Faes (Nutrició i Salut Animal), ha tancat el tercer trimestre del 2023 amb uns ingressos superiors als 39 milions d'euros, un descens del 9% respecte a l'any anterior, a causa dels reptes derivats del complex context macroeconòmic per al sector.

Noticias relacionadas

contador