ep un hombre con un telefono movil delante de un cartel de facebook
Carsten Rehder/dpa - Archivo

Facebook ha passat pel confessionari aquest dimecres. La xarxa social de Mark Zuckerberg ha declarat uns ingressos de 17.740 milions de dòlars durant el primer trimestre de 2020, unes xifres que han estat ben acollides pel mercat. Les seves accions estan pujant més d'un 6% a Wall Street.

  • 443,29$
  • 0,43%

La xifra és un 2% superior a les estimacions del consens, que parlaven de 17.420 milions de dòlars. A més, suposa un increment del 18% respecte al mateix període de l'any anterior.

El que no ha estat tan positiu és la dada que fa referència al benefici per acció (BPA). La companyia ha declarat 1,71 dòlars per acció enlloc dels 1,75 que preveia el consens. Tot i això, es tracta d'una xifra significativament superior a la declarada l'any passat. Llavors va ser de 0,85 dòlars

"La nostra feina sempre ha estat ajudar les persones a mantenir-se connectades", ha explicat Mark Zuckerberg , fundador i CEO de Facebook. "Confien en els nostres serveis més que mai, estem enfocats a mantenir les persones segures, informades i connectades".

Malgrat que els ingressos estan per sobre dels esperats, aquestes últimes setmanes, a causa del coronavirus, han experimentat una reducció significativa de la demanda de publicitat, així com una disminució relacionada del preu dels seus anuncis.

“La despesa en publicitat s'ha frenat a tot el món, i això té un impacte directe en el rendiment de les empreses. En particular, Facebook té molta exposició a les empreses petites i mitjanes, que són les més propensos a desconnectar les seves despeses de màrqueting en aquest moment", explica Sophie Lund-Iots, analista de Hargreaves Lansdown

Si aquesta situació s'allarga en el temps, des de Facebook no descarten que se'n vegin perjudicats els resultats dels pròxims mesos. És per això que no es comprometen a realitzar una guia d'ingressos específica per al segon trimestre o l'any complet 2020, sinó més aviat una instantània del rendiment dels ingressos en el segon trimestre fins a aquest moment.

DESTINEN 300 MILIONS A AJUDAR A RESTAURAR L'ECONOMIA

Que el Covid-19 tingui el menor impacte possible en les persones de tot el món ha estat un dels seus principals objectius des que va començar la pandèmia. Des de la companyia estan treballant perquè tots els seus usuaris tinguin accés a una informació precisa.

De fet, s'han compromès a destinar més de 300 milions de dòlars en inversions per ajudar a restaurar l'economia. Això inclou la creació d'un programa de subsidis de 100 milions de dòlars per ajudar les petites empreses i invertir 100 milions més per fer costat a la indústria de la informació.

Aquestes ajudes no signifiquen que els negocis de Zuckerberg no s'hagin vist perjudicats per la crisi mundial. "Afrontem un període d'incertesa sense precedents en la nostra perspectiva comercial", explica el CEO de la xarxa social. L'efectivitat dels estímuls econòmics i les fluctuacions de les monedes en relació amb el dòlar nord-americà són dos dels aspectes que més els poden afectar.

Noticias relacionadas

contador