ep archivo   tranvia belga de caf
CAF - Archivo

CAF ha rendit comptes davant del mercat i ha obtingut uns resultats millors als anteriors a la crisi de la pandèmia. Ha arribat als 59 milions d'euros de guanys als primers nou mesos de l'any, davant les pèrdues de 20 milions del mateix període de l'any passat i els beneficis nets de 39 milions del 2019. No obstant això, les seves accions cauen amb força després de 'confessar-se' davant el mercat.

CAF

  • 33,40€
  • -1,33%

Els analistes de Banc Sabadell, que aconsellen comprar el valor, comenten que l'EBITDA s'ha situat "per sota del que s'esperava per un retard en els lliuraments de Solaris (manca de subministrament de components electrònics)" que l'empresa espera "recuperar a gran mesura al quart trimestre, per la qual cosa l'impacte en les nostres estimacions per al 2021 seria limitat i no significatiu en valoració”.

L'empresa ha destacat els màxims històrics en ràtios de creixement i avenç a nivells de rendibilitat, superant les crifres prepandèmia en vendes. De fet, la cartera de comandes ha crescut un 11% respecte al 2020, arribant als 9.738 milions d'euros, i el negoci ferroviari és el majoritari, suposant 8.095 milions d'ingressos, davant els 712 del d'autobusos.

Les contractacions són tres vegades superiors a les de l'any comparat i arriben als 2.964 milions, mentre que les vendes han pujat un 12%, fins a arribar als 2.033 milions. L'EBITDA, per tant, s'ha disparat un 27% fins als 175 milions d'euros.

"L'increment interanual del 12% de l'import net de la xifra de negocis es deu, principalment, a la recuperació de l'activitat produïda després de la fase més aguda de la pandèmia", expliquen al comunicat remès a la Comissió Nacional del Mercat de Valors (CNMV).

El resultat financer net de la companyia ha estat de -24 milions d'euros, una millora de 40 milions respecte al del mateix període de l'exercici de 2020. Això és a causa de "les importants diferències negatives de canvi registrades el 2020 (-33,6 milions d'euros), a més d'uns costos financers menors per reduccions en tipus d'interès i menor exposició en divisa estrangera", segons l'escrit.

Noticias relacionadas

contador