le-benefice-de-bp-baisse-moins-que-prevu

El gegant de l'energia BP ha comunicat aquest dimarts una forta caiguda del seu benefici net del primer trimestre, pressionat per l'enfonsament dels preus del petroli enmig de les creixents preocupacions sobre la crisi del coronavirus i la disminució de la capacitat d'emmagatzematge.

BP

  • 5,25£
  • -0,29%

La companyia de petroli i gas amb seu al Regne Unit va registrar aquest primer trimestre una caiguda del benefici fins a 800 milions de dòlars, comparat amb els 2.400 milions de dòlars al primer trimestre de 2019, una caiguda del 67%.

"Un bon trimestre, però un ambient realment complicat", ha reconegut el seu conseller delegat, Bernard Looney, davant la CNBC. Els resultats de la petroliera britànica arriben poc després de la històrica desfeta del petroli. Els contractes de futurs del West Texas del maig van arribar a caure en territori negatiu per primera vegada a la seva història.

Els títols de BP acumulen una caiguda del 35% aquest any. "La veritable situació que tenim aquí és un problema de fonamentals, de demanda i oferta", apunta Looney. "La demanda al segon trimestre caurà en 16 milions de barrils diaris a tot el món", augura. "I això és com cinc vegades més del que vam veure durant la crisi de 2008", afegeix.

Noticias relacionadas

contador