ep ralph hamers durante su periodo al frente de ing group como consejero delegado de la entidad
ING Group
25,06Fr.
  • 0,10Fr.
  • 0,40%

El banc suís UBS ha anunciat aquest dimarts que va tancar el 2022 amb un benefici net de 7.600 milions de dòlars (+2,3% enfront del 2021), mentre que en va guanyar 1.700 milions al quart trimestre de l'any (+23% enfront de l'any previ). Les dues xifres estan per sobre dels 7.300 milions i els 1.300 milions que esperava el consens de mercat, respectivament.

"Hem obtingut bons resultats en tot l'any i sòlids al quart trimestre en un entorn macroeconòmic i geopolític difícil. Els nostres resultats demostren que la nostra estratègia és la correcta. Els clients van acudir a nosaltres a la recerca d'assessorament i estabilitat, cosa que es va traduir en 60.000 milions de dòlars de nous actius nets generadors de comissions el conjunt de l'any i 23.000 milions de dòlars el quart trimestre”, ha declarat Ralph Hamers, conseller delegat del grup. "Vam mantenir una sòlida posició de capital i vam tornar 7.300 milions de dòlars als nostres accionistes el 2022", ha afegit.

Els ingressos totals van disminuir un 8% interanual, fins als 8.029 milions de dòlars des dels 8.705 milions, mentre que les despeses d'explotació es van reduir un 13%, sobretot perquè al quart trimestre del 2021 va incloure 740 milions de dòlars relacionats amb provisions per a litigis. Si n'excloem aquestes provisions per a litigis, les despeses d'explotació haurien disminuït un 3% i els beneficis nets haurien baixat un 22%.

Entre les unitats del banc, Global Wealth Management va registrar al quart trimestre un augment del marge d'interessos del 35% interanual gràcies a l'increment dels marges dels dipòsits com a conseqüència de la pujada dels tipus d'interès. Banca Personal i Corporativa també va registrar un augment interanual del 21% al marge d'interessos durant el mateix període, com a resultat de la pujada dels tipus d'interès i dels ingressos per préstecs.

Per part seva, la incertesa del mercat va afectar les branques de banca d'inversió i gestió d'actius. La primera va experimentar una caiguda anual d'ingressos del 24%, mentre que els ingressos per gestió d'actius van baixar un 31% interanual a causa del comportament negatiu del mercat i dels efectes de les divises.

UBS ha avançat que comprarà més accions el 2023. "Seguim compromesos amb un dividend progressiu i esperem recomprar més de 5.000 milions de dòlars en accions el 2023", ha indicat Hamers.

El banc va tancar l'any amb una ràtio de capital CET1 del 14,2% i una ràtio de palanquejament CET1 del 4,42%.

Noticias relacionadas

contador