citigroup-baisse-le-salaire-de-son-dg-pour-objectifs-manques

La Comissió de Borsa i Valors dels Estats Units (SEC, per les sigles en anglès) ha multat quinze empreses d'inversió dels Estats Units amb una sanció conjunta de 1.100 milions de dòlars (1.150 milions d'euros) per no guardar registres de les comunicacions internes. En concret, la penalització es deu a "fallades generalitzades i prolongades per part de les empreses i els seus treballadors per mantenir i preservar les comunicacions electròniques", segons ha informat en un comunicat.

Les empreses han admès els fets establerts a les seves respectives ordres de la SEC, i han reconegut que la seva conducta va violar les disposicions de manteniment de registres de les lleis federals de valors. En aquest sentit han acorat pagar multes combinades i han començat a implementar millores en les seves polítiques i procediments de compliment per resoldre aquests assumptes.

La SEC ha sancionat amb 125 milions de dòlars Barclays, Bank of America, Citigroup, Credit Suisse, Deutsche Bank, Goldman Sachs, Morgan Stanley i UBS. Així mateix, ha multat amb 50 milions de dòlars Nomura i Jefferies, mentre que Cantor Fitzgerald & Co. ha acorat pagar una multa de 10 milions de dòlars.

“Les finances, en darrera instància, depenen de la confiança. En no complir les seves obligacions de manteniment de registres i llibres i registres, els participants del mercat que hem acusat avui no han pogut mantenir aquesta confiança”, ha dit el president de la SEC, Gary Gensler.

La investigació duta a terme per la SEC va descobrir comunicacions generalitzades fora dels canals establerts. Les empreses van cooperar amb la investigació i van recopilar comunicacions dels dispositius personals d'una mostra del personal de les empreses. Aquest personal incloïa banquers d'inversió sènior i júnior i comerciants de deute i accions.

Des del gener del 2018 fins al setembre del 2021, els treballadors de les empreses es van comunicar de manera rutinària sobre assumptes comercials mitjançant aplicacions de missatgeria de text als seus dispositius personals. Les empreses no van mantenir ni preservar la gran majoria d'aquestes comunicacions en violació de les lleis federals de valors. En no mantenir i preservar els registres requerits relacionats amb els seus negocis, les accions de les empreses probablement van privar la Comissió d'aquestes comunicacions en diverses investigacions de la Comissió.

Les fallades van tenir lloc a les 16 empreses i van involucrar treballadors en múltiples nivells d'autoritat, incloent-hi supervisors i alts executius.

contador