le benefice d hsbc recule au premier trimestre pertes de credit attendues

HSBC ha anunciat aquest dimarts una caiguda del benefici abans d'impostos del 42%, fins als 3.100 milions de dòlars enfront dels 5.400 milions del mateix període de fa un any. Aquestes xifres inclouen un càrrec de 2.400 milions de dòlars relacionat amb la venda del negoci del banc a França.

  • 6,69£
  • 0,84%

El benefici ajustat abans d'impostos va ser de 6.500 milions de dòlars enfront dels 5.500 milions de dòlars del mateix període de fa un any.

Els ingressos nets ajustats van augmentar en 2.500 milions, fins als 8.600 milions de dòlars, enfront del tercer trimestre del 2021.

HSBC ha anticipat que espera una ràtio de repartiment de dividends del 50% per al 2023 i el 2024.

Les pèrdues creditícies previstes, de 1.100 milions de dòlars, reflecteixen l'augment de la incertesa econòmica, la inflació i l'evolució en curs del sector immobiliari comercial de la Xina continental, ha precisat l'entitat en un comunicat.

"El tercer trimestre vam mantenir el nostre fort impuls i vam obtenir un bon conjunt de resultats. La nostra estratègia va produir un bon creixement orgànic als tres negocis globals, i el marge d'interessos va augmentar gràcies a la pujada dels tipus d'interès. Vam mantenir un estricte control dels costos, malgrat les pressions inflacionistes, i seguim en camí d'assolir els nostres objectius de costos per al 2022 i el 2023", ha declarat Noel Quinn, conseller delegat d'HSBC.

NOMENAMENT DE GEORGES ELHEDERY

HSBC ha nomenat Georges Elhedery, antic cap del banc d'inversió, com el seu nou director financer.

La designació d'Elhedery per al càrrec es produeix després que al gener aquest es prengués un període sabàtic de sis mesos, al·legant el desig de viatjar amb la família i explorar interessos personals.

Elhedery pren el relleu d'Ewen Stevenson, que deixarà el banc al proper any, ha anunciat HSBC.

Noticias relacionadas

contador