ep archivo   logo del banco hsbc
CGI - Archivo

HSBC ha obtingut uns beneficis abans d'impostos de 4.200 milions de dòlars al primer trimestre finalitzat al març, enfront dels 5.780 milions de dòlars de l'any anterior. Això suposa una caiguda del 27% en el benefici trimestral, ja que el banc centrat a Àsia es va veure afectat per la disminució dels ingressos i l'alentiment del creixement a Hong Kong. Les accions d'HSBC que cotitzen al Hang Seng han baixat un 2,8%.

  • 7,06£
  • 1,03%

Els resultats del banc europeu més gran, amb un valor de mercat de 130.000 milions de dòlars, van ser millors que l'estimació mitjana de 3.720 milions de dòlars de 16 analistes recopilada per HSBC.

Durant els tres primers mesos de l'any, la facturació es va reduir en un 4% fins als 12.464 milions de dòlars, xifra que HSBC atribueix principalment al pitjor rendiment dels seus negocis de gestió de patrimoni i banca personal.

El banc amb seu a Londres va dir que les pèrdues creditícies esperades es van situar en 600 milions de dòlars, en comparació amb el trimestre anterior, en què va desbloquejar 400 milions de dòlars de reserves en millorar les perspectives.

"L'augment de les ECL va reflectir principalment els impactes econòmics directes i més amplis de la guerra entre Rússia i Ucraïna i les pressions inflacionistes sobre les perspectives econòmiques futures", ha dit.

Al compte de resultats que el grup ha remès avui a la Borsa de Hong Kong -on cotitza-, el seu conseller delegat, Noel Quinn, ha assegurat sentir-se "animat" pel principi del 2022 malgrat la reducció de guanys i ha pronosticat una millora dels seus perspectives en diverses àrees al llarg dels propers trimestres.

Al voltant de dos terços dels beneficis abans d'impostos del banc provenen de l'Àsia.

"Malgrat el descens del benefici net en el trimestre, també hi ha alguns avenços que mitiguen part de la decepció de les xifres. La xifra de beneficis en si mateixa va superar les expectatives, mentre que un enfocament continu en la reducció de costos (tot i que d'una inversió més gran en tecnologia) va deixar la ràtio de costos/ingressos en gran mesura plana en termes interanuals, i va millorar significativament en termes intertrimestrals. Les despeses d'explotació ajustades es van reduir en un 2%", comenta Richard Hunter, analista d'Interactive Investor.

L'expert indica que "la pujada dels tipus d'interès també ha afavorit els bancs, i hi ha alguns primers indicis, encara que incrementals, de millora de les xifres del marge d'interès net i del marge d'interès net. D'altra banda, la forta millora en el creixement dels préstecs també és un bon auguri per al futur immediat, i el banc espera un rendiment dels fons propis tangibles superior al 10% abans que s'acabi l'any, en part impulsat per l'eliminació de les restriccions a la regió asiàtica".

"Amb l'entorn dels tipus d'interès jugant a favor dels bancs, el consens del mercat sobre les perspectives continua sent positiu i l'opinió general és que HSBC continua sent una compra a llarg termini", conclou Hunter.

Noticias relacionadas

contador