ep archivo   vidrala 20211029125203
VIDRALA - Archivo

El benefici net de Vidrala, especialitzada en la fabricació i venda d'envasos de vidre per a la indústria alimentària, s'ha enfonsat un 97,7% al primer trimestre, fins als 0,8 milions d'euros. La xifra de vendes va pujar fins als 278,9 milions d'euros, un 18,8% més que al mateix període de l'any anterior.

  • 98,20€
  • 2,83%

"L'anormalment elevada pressió externa als costos industrials ha afectat els nostres marges d'explotació, en un efecte que s'haurà de moderar progressivament al llarg dels propers trimestres a mesura que els nostres preus de venda s'adapten a la realitat de costos o que la conjuntura als mercats energètics s'estabilitza", ha comunicat Vidrala per explicar el fort descens dels beneficis.

El resultat operatiu brut (EBITDA) acumulat s'ha enfonsat un 62,6%, fins als 23,3 milions d'euros. L'EBITDA obtingut representa un marge sobre les vendes del 8,3%, molt per sota del 26,5% registrat al mateix període del 2021. L'empresa espera augmentar aquest indicador cap al 20% en el futur.

Pel que fa a la posició financera, el deute a 31 de març del 2022 es va situar en 126,1 milions d'euros, una disminució d'un 40% respecte a la mateixa data de l'any anterior. Representa una ràtio de palanquejament de 0,6 vegades l'EBITDA acumulat en els dotze últims mesos.

Finalment, Vidrala ha reiterat la seva política de dividends i ha assenyalat que "intensificarà" les recompres d'accions. Les últimes setmanes, diverses empreses com Renta 4 i Sabadell ja havien anticipat una dràstica caiguda del benefici a causa de l'augment dels costos industrials.

"És previsible que el primer trimestre sigui el pitjor trimestre de resultats, ja que la companyia ha implementat noves mesures per compensar la pujada de costos, principalment nous augments de preus, que portin a recuperar progressivament el marge EBITDA a nivells propers al 20%, tal com espera la companyia", assenyala Álvaro Arístegui, de Renta 4.

Noticias relacionadas

contador