ep dependienta de supermercado dia
DIA - Archivo

Dia

0,01€
  • 0,00€
  • 0,78%

Grup DIA ha perdut 363.800.000 d'euros el 2020, afectat per les diferències de canvi produïdes durant el període, principalment per la depreciació del real brasiler, segons ha informat en un comunicat emès a la Comissió Nacional del Mercat de Valors (CNMV). Amb tot, el grup d'alimentació ha aconseguit reduir els seus números vermells en un 54%, des de les pèrdues de 790.500.000 d'euros de l'exercici anterior.

Les vendes netes del Grup van augmentar un 0,2% amb una xarxa de botigues optimitzada (-6,9%) i malgrat les devaluacions del real brasiler i del peso argentí, i de la davallada dels nivells de turisme a Espanya i Portugal a conseqüència de les restriccions imposades per la Covid-19.

Les vendes comparables (Like-for-Like) van aconseguir el 7,6% mantenint la tendència positiva registrada des del primer trimestre, recolzada per les iniciatives de transformació en curs i impulsada per un increment del 24,6% en el nombre mitjà de cistella que ha compensat amb escreix el descens del 13,7% en el nombre de tiquets.

El benefici brut (com a percentatge de vendes netes) va augmentar fins al 21,8% des del 19,2% durant el 2020 gràcies a l'augment dels volums de vendes i les millores operatives. L'EBITDA ajustat va tornar a valors positius de l'1,8% com a percentatge de les vendes netes.

A Espanya, la tendència positiva de les vendes netes es manté "amb força" en termes interanuals, segons la companyia, tot i comptar amb un 7,5% menys de botigues. Així, van créixer un 7,9%, fins als 4.508,8 milions d'euros.

A més, l'EBITDA ajustat va augmentar 180 punts bàsics compensant el creixement dels costos operatius originats per la millora en l'oferta de productes frescos, els costos relacionats amb la Covid-19 i la comptabilització d'una partida per contingències legals de 6,8 milions.

"Els nostres resultats financers demostren els progressos diaris que DIA porta a terme a la consecució del seu full de ruta plurianual. Havent establert les bases el 2019, el 2020 hem introduït millores operatives i comercials en els quatre països en què operem, liderats pels equips de direcció a nivell país", ha declarat Stephan DuCharme, president executiu de DIA, al comunicat.

"El 2021, seguirem centrant-nos en la millora de la nostra posició com a proveïdor modern de proximitat, a través de solucions innovadores a les àrees comercials i de venda en línia, ofertes a través dels nostres motivats franquiciats i treballadors i apropant-nos cada dia més als nostres clients", ha afegit.

Noticias relacionadas

contador