dl deutsche bank db banking office financial services trading markets frankfurt germany building logo pb
Sharecast / Sabine Felidae via Pixabay

Deutsche Bank ha anunciat aquest dijous el desè trimestre consecutiu de beneficis, impulsat per la pujada dels tipus d'interès i les condicions favorables del mercat.

  • 16,65€
  • -0,07%

El banc alemany va registrar un benefici net atribuïble de 1.800 milions d'euros al quart trimestre (enfront dels 145 milions del mateix període de l'any previ), cosa que eleva el benefici net anual per al 2022 fins als 5.025 milions d'euros, un 159% més que l'any anterior (1.940 milions). El resultat anual ha superat les expectatives del consens de Reuters, que preveia un benefici de 4.174 milions. Per al quart trimestre, els analistes esperaven un benefici de 910 milions d'euros.

"Durant els darrers tres anys i mig hem transformat amb èxit el Deutsche Bank", ha assenyalat Christian Sewing, conseller delegat de l'entitat, en un comunicat. El 2019, el banc va posar en marxa un ampli pla de reestructuració per reduir costos i millorar la rendibilitat, que incloïa la sortida de les operacions globals de venda i negociació de renda variable, la reducció de la banca d'inversió i la retallada d'uns 18.000 llocs de treball per a finals de 2022.

"En reorientar el nostre negoci al voltant dels nostres punts forts, hem aconseguit ser molt més rendibles, més equilibrats i més eficients. El 2022, ho vam demostrar amb els nostres millors resultats en quinze anys. Gràcies a l'execució disciplinada de la nostra estratègia, hem estat capaços de donar suport als nostres clients en condicions molt difícils, demostrant la nostra resistència amb una forta disciplina de risc i una sòlida gestió del capital. Com a resultat, estem ben equipats per oferir un creixement sostenible i rendibilitat als accionistes durant els propers anys”, ha afegit Sewing.

Al quart trimestre, les provisions per a insolvències van pujar fins als 351 milions d'euros, enfront dels 254 milions del trimestre anterior. Les provisions del trimestre es van beneficiar de l'alliberament d'un excés de provisions de períodes anteriors i de l'estabilització de les condicions macroeconòmiques cap al final del trimestre, ha explicat el banc.

La rendibilitat sobre fons propis tangibles (RoTE) va ser del 9,4% per a tot l'any, enfront del 3,8% el 2021. Deutsche ha recomanat un dividend als accionistes de 30 cèntims per acció, enfront dels 20 cèntims per acció del 2021.

La ràtio CET1 era del 13,4% a finals del quart trimestre del 2022, enfront del 13,3% al final del tercer trimestre. La ràtio CET1 s'ha mantingut per sobre de l'objectiu mínim del banc del 12,5% des del llançament de la transformació al segon trimestre del 2019.

Noticias relacionadas

contador