dl deutsche bank db banking office financial services trading markets frankfurt germany building logo pb
Sharecast / Sabine Felidae via Pixabay

Deutsche Bank té un sector favorit de cara al proper any i és el bancari. Així ho han explicat Rosa Duce, Chief Investment Officer del banc, i Diego Jiménez-Albarracín, responsable de renda variable, a la presentació que ha fet aquest dimecres l'entitat de les seves perspectives per al 2023.

"Els bancs europeus són els indesitjats, perquè no són a les enquestes ni al punt de mira d'analistes ni de moltes gestores. Però tenen valoracions veritablement atractives, perquè la totalitat dels bancs cotitzats han millorat els nivells de solvència (CET1) fins a una mitjana del 14% i han registrat caigudes de la morositat per sota del 3%", ha explicat Diego Jiménez-Albarracín.

El responsable de renda variable del banc alemany a Espanya ha afegit que, "fins i tot amb l'augment de morositat que esperem en aquest entorn de recessió, els bancs estan perfectament proveïts i són perfectament capaços de fer-hi front". A més, a això s'hi afegeix que la pujada de tipus fa que el marge d'interès net creixi.

El sector també es beneficia del fet que a la zona de l'euro es produeixi una recessió que, segons Deutsche Bank, serà "lleu" i que no farà patir en excés el negoci tradicional (concessió de crèdits i préstecs) de les entitats financeres.

Deutsche preveu, en aquest sentit, una primera part del 2023 en què les economies dels principals països es refredaran. Per a la zona de l'euro, estima un creixement al proper any del 0,3%, mentre que per als EUA espera que sigui del 0,4%. En el cas d'Espanya, la previsió és més optimista (+0,8%), tot i que reconeix que està molt per sota de la del Govern i de les de molts organismes internacionals.

"A Espanya no hi ha risc pel que fa al subministrament de gas. A més, el sector turístic s'ha recuperat. L'oci i el turisme estan mantenint el consum i el que hem vist l'any és força positiu. No pensem que hi hagi un col·lapse al sector immobiliari”, explica Rosa Duce. "L'economia espanyola experimentarà una lleu recessió des d'aquest trimestre fins a la primera part del 2023, però en la mesura que les famílies continuen amb balanços sanejats, això s'hauria de portar a recuperar", afegeix.

L'altre sector que també agrada a Deutsche Bank de cara al proper any és el d'infraestructures, especialment les tradicionals: aèries, ferrocarril, carreteres, ports.... "Quan va començar la pandèmia es va parlar de milions i milions de dòlars en ajudes a infraestructura (...) Al final les inversions acabaran materialitzant-se", ha dit Diego Jiménez-Albarracín.

Més enllà d'aquests dos sectors, el banc reconeix que té una visió "moderadament positiva" per a la renda variable de cara al 2023. "Entenem que hi ha oportunitats. Ens agrada més la borsa nord-americana per agilitat, però per valoració té més atractiu l'europea", detalla Jiménez-Albarracín. Alhora, explica que Àsia és "clarament la borsa més atractiva per valoració".

Pel que fa a la renda fixa, des de Deutsche Bank afirmen que, després d'un 2022 “horrible”, ara hi ha rendibilitats interessants. "La nostra aposta segueixen sent els bons d'alta qualitat, perquè són veritablement atractius per valoració i perquè hi ha uns sòlids fonamentals, que també veiem al high yield (bons de menor qualitat creditícia). Però, compte, perquè les taxes d'impagament d'aquests bons en períodes com aquests creixen", adverteix Diego Jiménez-Albarracín.

contador