ep archivo   un hombre retira dinero de un cajero deutsche bank en madrid espana a 7 de febrero de
Eduardo Parra - Europa Press - Archivo

Deutsche Bank ha reportat un benefici net de 1.060 milions d'euros al primer trimestre de l'any, un 16,7% més que al mateix període de l'any anterior, mentre els analistes havien previst una xifra de 1.010 milions d'euros per al període de tres mesos, segons dades de Refinitiv.

  • 15,13€
  • -8,47%

Els ingressos de l'entitat germànica van augmentar un 1% respecte a fa un any, fins als 7.330 milions d'euros. Pel que fa a les provisions per a pèrdues creditícies, es van situar als 292 milions d'euros, enfront dels 69 milions d'euros de fa un any.

La ràtio de capital CET 1, que mesura la solvència del banc, es va situar al 12,8%, enfront del 13,7% de fa un any. Totes les divisions del Deutsche Bank van obtenir millors resultats que fa un any. A la banca d'inversió, la renda fixa i les divises van informar que els ingressos hi van augmentar un 15%.

L'11 de març, Deutsche Bank va dir que tancaria les seves operacions a Rússia, fet que va suposar un gir important respecte a la seva postura inicial quan va esclatar la guerra a Ucraïna. El banc alemany va dir que s'unia a una sèrie d'empreses internacionals a la sortida del país en resposta a la invasió d'Ucraïna i les restriccions operatives resultants.

Per això, Deutsche Bank va dir que havia reduït la seva exposició a Rússia durant el primer trimestre. L'exposició bruta als préstecs es va reduir un 5%, fins als 1.300 milions d'euros, i l'exposició neta als préstecs va disminuir un 21%, fins als 500 milions d'euros, durant el trimestre.

"Deutsche Bank és més estable i resistent del que ha estat en molts anys. Les nostres xifres del primer trimestre ho demostren clarament", ha dit dimecres el conseller delegat, Christian Sewing, en una carta a la plantilla. Tot i això, el banc alemany ha assenyalat al seu informe de resultats que les perspectives per a aquest any eren difícils.

El banc alemany va sorprendre els mercats a finals del 2021 amb un benefici de 145 milions d'euros, quan els inversors havien estimat una pèrdua neta per a l'últim trimestre de l'any. Les accions han baixat al voltant del 6,6% des del començament de l'any.

Noticias relacionadas

contador