dl citigroup citi bank citibank logo building pd
Sharecast / public domain image

El banc nord-americà Citi ha tancat el tercer trimestre del 2022 amb una reducció del benefici del 25%, segons ha publicat al seu informe trimestral de resultats la companyia novaiorquesa. Així, els guanys de Citi durant els darrers tres mesos han estat de 3.479 milions de dòlars, mentre que fa un any van ser de 4.644 milions de dòlars.

Després de conèixer aquestes xifres, que han estat lleugerament millors del que esperava el mercat, les accions del banc nord-americà estan caient per sobre de l'1% al 'premarket' de Wall Street.

Segons el banc, la disminució del benefici s'ha degut principalment al major cost del crèdit resultant del creixement dels préstecs al segment de banca personal i gestió de la riquesa i l'augment de les despeses operatives, que han pujat un 3% en taxa interanual fins als 12.749 milions de dòlars. Cal destacar també l'augment de les reserves per a pèrdues creditícies en 370 milions de dòlars enfront d'un alliberament de més de 1.000 milions de dòlars durant el mateix període de l'any anterior.

Pel que fa als ingressos, aquests van experimentar una alça del 6% comparats amb el mateix període de l'any passat, passant així dels 17.447 milions de dòlars registrats el setembre del 2021 als 18.508 milions d'aquest durant el darrer període. La xifra s'ha situat sensiblement per sobre de les expectatives del mercat, que estimaven unes vendes de 18.250 milions de dòlars.

En el segment de mercats, Citi va registrar 3.060 milions de dòlars en ingressos de renda fixa i 1.010 milions de dòlars més en ingressos de renda variable, un 25% menys que fa un any en el cas d'aquests últims.

Per la seva banda, la ràtio de capital CET1 s'ha situat al 12,2% enfront de l'11,9% de fa tres mesos. Així mateix, el ROE i el ROTCE de la companyia novaiorquesa ha caigut en més de 2 i 3 punts percentuals fins al 7,1% i el 8,2%, respectivament.

"Estem centrats a donar suport als nostres clients i a executar la nostra estratègia", ha assenyalat Jane Fraser, consellera delegada de Citi, que ha destacat els "bons progressos en molts dels principals impulsors del negoci, malgrat el complex entorn macroeconòmic".

La banquera ha assegurat que Citi segueix reduint les seves operacions i exposició a Rússia i ha anunciat que posaran fi “a gairebé tots els serveis de banca institucional que oferim al proper trimestre”. "Per ser clars, la nostra intenció és reduir la nostra presència en aquest país", ha sentenciat.

Així mateix, Fraser també ha asseverat que, “atesa la solidesa del nostre balanç, els nivells de capital i la liquiditat, estem ben posicionats per ajudar els nostres clients a navegar pels mercats més difícils i l'alentiment del creixement”.

Noticias relacionadas

contador