norwegian air va acheter 50 boeing 737 max option sur 30 appareils supplementaires 20220718133418

El fabricant d'avions Boeing ha tancat el tercer trimestre del 2022 amb unes pèrdues de 3.300 milions de dòlars, un augment monstruós de més del 2.000% en comparació amb les pèrdues de 132 milions registrades durant el mateix període de fa un any. Des del començament del 2022, les pèrdues de la companyia pugen fins als 4.390 milions de dòlars.

  • 167,22$
  • 0,25%

Després de conèixer aquests resultats, els títols de la companyia pugen més d'un 0,5% a Wall Street. Des del començament d'any, el valor ha retrocedit un 27%.

Pel que fa als ingressos, Boeing ha informat que les vendes han repuntat un 4% fins als 15.956 milions de dòlars enfront dels 15.278 milions del tercer trimestre del 2021. La xifra queda molt per sota del que esperava el mercat, que estimava uns ingressos de 17.760 milions de dòlars.

El marge operatiu també s'ha reduït notablement fins al -17,5% des del 2,2% notificat durant el mateix període de l'any passat. Per contra, el flux de caixa lliure ha estat de 2.906 milions de dòlars enfront de la dada negativa de 507 milions de setembre de 2021. Des del començament d'any, aquesta magnitud se situa als -841 milions de dòlars.

"Seguim fent passos importants en el nostre canvi de rumb i seguim centrats en el nostre rendiment", ha assegurat Dave Calhoun, president i CEO de Boeing., qui ha subratllat la “forta liquiditat” generada durant el trimestre i la “sòlida trajectòria per aconseguir un flux de caixa lliure positiu per al 2022”.

La companyia ha assenyalat que el mal rendiment del seu segment de defensa es deu al mal rendiment dels avions cisterna KC-46, els vehicles no tripulats M1-25 i del VC-25B, nom que reben els Air Force One, un derivat del Boeing 747. Cal recordar que Boeing va acordar remodelar aquests avions durant el govern de Trump, un acord del qual van reconèixer penedir-se al començament d'aquest any.

“Qualificaré l'Air Force One com un moment molt singular, una negociació molt singular, un conjunt molt singular de riscos que Boeing probablement no hauria d'haver assumit”, ha dit Calhoun durant la presentació de resultats del primer trimestre. En aquesta ocasió, Calhoun ha assegurat que a Boeing estan "centrats de ple en la maduració d'aquests programes, mitigant els riscos i complint amb els nostres clients i les seves importants missions".

A més, han reconegut que els problemes de la cadena de subministrament i l'escassetat de mà d'obra estan dificultant l'augment de la producció. "Som realistes sobre l'entorn a què ens enfrontem i estem prenent mesures integrals", ha reconegut el CEO de Boeing en una nota als seus treballadors que recull CNBC. “Dins de les nostres instal·lacions de producció, no estem forçant el sistema massa ràpid. Estem reduint la velocitat quan és necessari i treballant de valent per assegurar que la feina es completi en seqüència”, ha afegit.

Noticias relacionadas

contador