ep archivo   embraer de delta airlines
CLAUDIO CAPUCHO/EMBRAER - Archivo

Boeing i Delta Air Lines han anunciat un acord pel qual l'aerolínia dels Estats Units ha encarregat 100 avions 737-10, el membre més gran de la família 737 MAX, amb una opció per a 30 avions addicionals.

  • 171,29$
  • 0,62%

"El Boeing 737-10 serà una important incorporació a la flota de Delta a mesura que donem forma a un futur més sostenible per als viatges aeris, amb una experiència elevada per al client, una major eficiència en el consum de combustible i el millor rendiment de la seva classe", ha assenyalat Ed Bastian, director executiu de Delta. "Aquests nous avions proporcionen una economia operativa i una flexibilitat de xarxa superiors, i l'acord reflecteix el nostre enfocament prudent per desplegar el nostre capital", ha afegit.

El 737-10 proporcionarà a Delta Air Lines “la millor economia per seient de qualsevol model Boeing de passadís únic, reduint l'ús de combustible i les emissions entre un 20 i un 30% en comparació amb els avions que substitueix”, indiquen des del Delta.

Aquest model pot cobrir el 99% de les rutes de passadís únic a tot el món, amb capacitat per a 230 passatgers i un abast màxim de 3.300 milles nàutiques.

"Estem orgullosos que Delta Air Lines, renovi la seva flota de passadís únic amb el 737 MAX, la família d'avions més eficient pel que fa a consum de combustible de la indústria", ha declarat Stan Deal, president i CEO de Boeing Commercial Airplanes. "Construït a la nostra fàbrica de l'estat de Washington amb el suport de proveïdors clau de tot els Estats Units, el 737-10 proporcionarà a Delta Air Lines la millor economia per transportar més passatgers a les seves rutes de curta i mitjana distància”, ha afegit.

Delta Air Lines també ha contractat amb Boeing la reconfiguració completa de l'interior de 29 avions 737-900ER de nova generació de la flota. "Això permetrà tenir aquests avions preparats per entrar al programa d'estiu de Delta Air Lines 2025 amb interiors totalment renovats", ha assegurat l'empresa.

L'aerolínia amb seu a Atlanta compta amb una flota de més de 850 avions de línia principal, incloent-hi més de 450 Boeing 717, 737, 757 i 767. Recentment, Delta va publicar els resultats empresarials corresponents al segon trimestre del 2022, un exercici que es va saldar amb un benefici de 735 milions malgrat l'augment dels preus del combustible.

contador