warren-buffett-fete-ses-50-ans-a-la-tete-de-berkshire-hathaway

Els vaivens del mercat han provocat que Berkshire Hathaway, la companyia de Warren Buffett, entrés en números vermells en registrar durant els nou primers mesos de l'any pèrdues de 40.983 milions de dòlars. Durant el mateix període de l'exercici passat, els guanys van ser de 50.149 milions de dòlars.

Mentrestant, al tercer trimestre, les pèrdues van ser de 2.688 milions de dòlars, en comparació amb els 14.334 milions de beneficis de l'any passat.

En un comunicat, el grup assegura que "la quantitat de guanys/pèrdues d'inversió en un trimestre donat generalment no té sentit i dona xifres de guanys (pèrdues) nets per acció que poden ser extremadament enganyoses per als inversors que tenen poc o cap coneixement de les normes comptables".

Si bé les accions del conglomerat Buffett han superat el mercat en general aquest any, les accions de Classe A han baixat un 4% enfront de la caiguda del 20% de l'S&P 500. La companyia ha detallat que les seves inversions van perdre 10.100 milions de dòlars al tercer trimestre i 63.900 milions als nou primers mesos.

Berkshire Hathaway va gastar 1.050 milions de dòlars en recompres d'accions durant el trimestre, xifra que eleva el total de nou mesos a 5.250 milions de dòlars.

contador