ep logo de bayer
Jörg Carstensen/dpa

El grup químic i farmacèutic alemany Bayer va obtenir un benefici de 1.489 milions d'euros aquest primer trimestre de 2020, la qual cosa representa un increment del 20% respecte del resultat de la companyia en el mateix període de l'any anterior, segons va anunciar la companyia alemanya. Les seves accions pugen aquest dilluns prop d'un 2%.

  • 57,60€
  • -0,45%

El gegant de Leverkusen va indicar que els seus comptes del primer trimestre reflecteixen un impacte negatiu menor d'elements atípics, amb un total de 639 milions d'euros comptabilitzats entre gener i març, comparat amb l'impacte advers de 1.043 milions registrat durant el primer trimestre de 2019.

Les vendes de Bayer durant els tres primers mesos de l'any van arribar a 12.845 milions d'euros, un 4,8% més que durant el mateix període de 2019, amb un increment del 6% de la facturació del negoci agrícola (CropScience), de fins a 6.834 milions, mentre que l'àrea farmacèutica va incrementar un 4,4% les vendes, fins a 4.546 milions, i el negoci de medicaments sense recepta va facturar un 0,2% més, fins a 1.398 milions.

"Hem demostrat la nostra habilitat per seguir amb èxit amb les nostres operacions de negoci en un entorn difícil i realitzar una contribució positiva per a les parts interessades fins i tot en temps de crisis", va declarar Werner Baumann, president del consell de Bayer.

D'altra banda, Baumann va informar que, fins al passat 14 d'abril, havia rebut unes 52.200 demandes als EUA en relació amb el glifosato de productes de la marca 'Roundup', adquirida després de l'adquisició de Monsanto. En aquest sentit, el directiu va indicar que Bayer continuarà valorant una solució negociada únicament si és financerament raonable, i estableix un mecanisme per resoldre potencials demandes en un futur de manera eficaç. "En el context d'una imminent recessió i tenint en compte, en part, els considerables reptes de liquiditat, això és més necessari que mai", va afegir.

Noticias relacionadas

contador