dl asos aim online fashion retail commerce as seen on screen logo tag
Sharecast graphic / Josh White

El minorista de moda en línia ASOS ha reportat el primer semestre fiscal, fins al 28 de febrer, uns guanys abans d'impostos de 14,8 milions de lliures, xifra que suposa un 87% menys respecte al mateix període de l'any anterior, quan va assolir 112,9 milions de lliures. Tot i això, les seves accions es disparen a la borsa gairebé un 5%.

Les vendes han crescut un 1%, fins a superar els 2.000 milions de lliures. Una comparació que augmenta fins al 4% si es fa a una moneda constant. Tot i això, la companyia al·ludeix a les limitacions de la cadena de subministrament a tota la indústria que afecten la disponibilitat d'existències i les restriccions pel coronavirus.

El marge brut ha caigut en 190 punts bàsics fins al 43,1%, mentre que ha registrat una pèrdua operativa de 4,4 milions, amb un marge operatiu negatiu del 0,2%, des del +5,6%. any. L'EBIT ajustat ha caigut un 77% fins als 26,2 milions de lliures.

"ASOS és un exemple dels perills de la globalització que ha posat de manifest la pandèmia: als clients els encanten els seus productes, però odien que sovint s'esgotin", comenta Julie Palmer, sòcia de Begbies Traynor.

Sosté que l'empresa s'ha vist afectada per l'augment dels costos d'enviament de la roba des de l'Extrem Orient, els problemes logístics més propers, l'augment dels preus dels materials i la pujada dels salaris. "L'impuls que va rebre ASOS durant la pandèmia, quan els consumidors tancats buscaven la manera de malbaratar els diners en línia, s'ha dissipat ara amb els rivals del carrer principal totalment oberts", explica. A aquestes circumstàncies cal sumar-hi els vents en contra i la inflació que fa perdre poder adquisitiu als clients.

I és que malgrat els resultats, ASOS no ha canviat les previsions. A l'octubre, preveia un creixement de vendes d'entre el 10% i el 15% per a l'any complet, amb un benefici ajustat abans d'impostos entre 110 milions i 140 milions de lliures. L'impacte de Rússia, que sí que ha afegit, suposarà una reducció de 14 milions.

"Hem entrat ben posicionats a la segona meitat de l'any, i creiem que la nostra posició d'estoc, amb més disponibilitat de productes i novetats, ens serà molt útil. Seguim conscients de l'impacte potencial en la demanda de les creixents pressions sobre la despesa dels consumidors i continuarem responent a qualsevol canvi en les condicions del mercat a mesura que avancem a la feina iniciada a la primera meitat per complir les nostres ambicions", ha explicat Mat Dunn, director d'operacions i director financer de la companyia.

A l'actualitat comptable, cal afegir-hi els comentaris dels experts. Des de Berenberg han reiterat la recomanació de compra de les seves accions, tot i que han rebaixat el preu objectiu de 5,50 lliures a 4,10 lliures, en part com a reflex d'una reducció important entre els parells, però continuen confiant en la companyia.

"Creiem que les marques pròpies de menor preu i la base de clients més joves d'ASOS haurien de proporcionar certa protecció, amb el suport addicional que suposa la millora del perfil de les accions de l'empresa, l'augment de la comercialització internacional i la relaxació de les comissions", expliquen.

Noticias relacionadas

contador